Triumph Speed Triple RR Bond Edition

Ajoneuvot Moottoripyörät 6.10.2022

James Bondille oma prätkä – Triumph Speed Triple RR Bond Edition

Triumph jatkaa James Bond -erikoismalliensa sarjaa. Tällä kertaa juhlan aiheena on Bondin 60-vuotispäivät ja juhlakaluna Speed Triple RR.

Kaksi ikonista brittibrändiä kohtaavat jälleen, kun Triumph ja James Bond lyövät taas hynttyyt yhteen. Ensimmäisestä James Bond -leffasta tulee kuluneeksi 60 vuotta, ja sen kunniaksi Triumph valmistaa Speed Triple RR -mallista numeroidun 60 kappaleen sarjan Bond Edition -erikoismalleja.

Uusimmassa Bond-leffassa No Time To Die nähtiin kaksikin Triumph-moottoripyörämallia, Tiger 900 sekä Scrambler 1200. Niistä molemmista Triumph on jo aikaisemmin julkaissut rajoitettuna eränä valmistettavat ja numeroidut Bond-erikoisversiot, ja luonnollisesti elokuvan päätähti Daniel Craigilla on molemmista malleista tallissaan numero 007.

Café Racer -henkinen Speed Triple RR muovautuu Bond-versioksi juhlavalla kokomustalla värityksellä, jota täydentää virallinen 007-logo, käsinmaalatut kullanväriset yksityiskohdat ja ohjauksen yläkolmioon upotettu sarjanumero.

Teknisesti identtinen perusmallin kanssa

Teknisesti Bond-versio on identtinen markkinoilla olevan, vuosi sitten esitellyn Speed Triple RR:n kanssa. Moottorina on 1160-kuutioinen rivikolmonen, josta on puristettu 180 hevosvoiman huipputeho ja vääntöä lyhytiskuinen moottori tarjoilee 125 newtonmetriä.

Retrohenkinen pyöreä ajovalo varttikatteineen hämää, sillä tekniikaltaan Speed Triple RR on hyvinkin moderni. Jousituksena on Öhlinsin semi-aktiivinen järjestelmä, jarruina Brembon huippukomponentit ja kallistuksen huomioivien ABS-jarrujen ja luistoneston herkkyydet ovat kuljettajan säädettävissä. Viimeisenä lenkkinä suorituskyvyn ulosmittaamiseen ovat Pirelli Diablo Supercorsa V3 -ensiasennusrenkaat.

Speed Triple RR:n perversion hinta Suomessa on 26 600 euroa. Bond-versiolle ei ole laskettu virallista hintaa, ja mallin saakin Suomeen vain tilaamalla, jos ei ole myyty loppuun sitä ennen. Hinta noussee yli 30 000 euron, sillä Ruotsin hinnastossa Bond-version lisähinta perusmalliin nähden on 50 000 kruunua.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Triumph

Kaikki koeajot

Uusimmat