Jeep 4xe

Ajoneuvot Uutinen 2.2.2020

Jeep lataukseen myös Suomessa – pelkällä sähköllä jopa 50 kilometriä

Aiemmin julkistettujen Jeepin lataushybridien teknisiä tietoja julkaistiin. Uudet 4xe-mallit tulevat myyntiin tämän vuoden puolella.

Maastoautovalmistaja Jeep on julkaissut kahden ensimmäisen ladattavan hybridinsä teknisiä tietoja. Uudet Renegade ja Compass 4xe -lataushybridit tulevat myyntiin myöhemmin tämän vuoden aikana.

Uudet 4xe-mallit on varustettu samanlaisilla voimalinjoilla. Yhteistehoa on 240 hevosvoimaa ja nollasta sataan kiihtyvyys noin seitsemän sekuntia. Pelkällä sähköllä toimintamatkan kerrotaan olevan jopa 50 kilometriä ja hybridiajotilassa päästöiksi kerrotaan alle 50 grammaa kilometrille NEDC2 -syklin mukaan.

Jeep 4xe

Täysin sähköisesti ajettaessa enimmäisnopeus on rajoitettu 130 km/h ja hybriditilassa huippunopeuden kerrotaan olevan 200 km/h.

Valittavissa on ladattavalle hybridille tyypilliseen tapaan kolme ajotilaa, hybridi, täysin sähköinen Full Electric ja sähköä säästävä E-save. Lisäksi Jeepin ladattavasta mallistosta löytyy ekologisen ajamisen valmennus ja älykäs auton lataus.

Molemmat 4xe-mallit ovat valittavissa joko 19- tai 17-tuumaisilla vanteilla. Pienempien vanteiden kerrotaan soveltuvan paremmin maastoajoon.

Jeep 4xe

Vakiovarusteluun sisältyy 8,4-tuumainen kosketusnäytöllinen navigointijärjestelmä, 7-tuumainen TFT-mittaristonäyttö, kuolleen kulman varoitin, peruutuskamera, pysäköintiavustin ja avaimettoman sisäänkäynnin ja lukituksen. Mittaristo näyttää muun muassa akun lataustason ja toimintamatkan sähköllä.

Molemmissa lataushybridimalleissa on viiden vuoden takuu ja akun takuu on kahdeksan vuotta. First Edition -lanseerauspaketin ostajalle luvataan myös Hybrid Wallbox -latauslaite. Kolmen kilowatin teholla latausajan kerrotaan olevan 3,5 tuntia ja 7,4 kilowatin teholla 100 minuuttia.

Hybridimallien alempien hiilidioksidipäästöjen lisäksi Jeep kertoo ottaneensa ympäristön huomioon käyttämällä kierrätysmuovia alleajosuojassa ja polttoainesäiliössä.

Lähde ja kuvat: Jeep

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jeep

Kaikki koeajot

Uusimmat