Jeep Wrangler Unlimited Sahara

Ajoneuvot Uutinen 9.1.2020

Kolmas töpseli-Jeep julkaistu – tekniikasta vaietaan

Jeep toi näytille Las Vegasin CES-teknologiamessuille ladattavan hybridimallin Wranglerista. Mitään auton tekniikasta ei ole toistaiseksi tiedossa, edes sitä vähää mitä sisarmalleista tiedetään.

Yhdysvaltalaisen maasturivalmistaja Jeepin tuotteissa on totuttu näkemään keulilla suuri, tai ainakin suurehko bensiinimoottori. Ekologisuus ei ole ollut valmistajan markkinoinnin keskinäisimpiä asioita.

Geneven autonäyttelyssä 2019 Jeep esitteli ladattavat hybridiversiot Renegadesta ja Compassista. Nyt valmistaja julkisti ladattavan mallin myös Wranglerista Las Vegasissa järjestettävillä CES-teknologiamessuilla, kertoo Car And Driver.

Ladattavien hybridien mallisto saa nimekseen 4xe. Jeep on kertonut tavoitteekseen tarjota jonkinasteisen sähköistetyn version jokaisesta automallistaan vuoteen 2022 mennessä.

Renegaden ja Compassin Euroopan PHEV-versioiden on kerrottu toimivan 1,3-litraisen turbobensiinimoottorin, sekä taka-akselille sijoitetun sähkömoottorin turvin. Akun koosta, toimintamatkasta tai muustakaan sähkövoimalinjan tekniikasta ei ole vielä paljastettu enempää.

Wranglerin hybridiversion tekniikasta valmistaja ei ole vielä paljastanut mitään. Auton erottaa ladattavaksi hybridiksi etuosasta löytyvän latausportin perusteella.

Motor1.com kertoo Jeepin tiedottavan lisää sähköistyneistä malleistaan myöhemmin tämän vuoden puolella, etenkin Geneven, Pekingin ja New Yorkin autonäyttelyiden yhteydessä.

Lähteet: Car And Driver, Motor1 Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jeep

Kaikki koeajot

Uusimmat