14.4.2024

Maistiainen: Dacia Duster on nyt kokonaan uusi ja osoittaa tietä koko merkille

Kuva Aake Kinnunen
Dacia Duster

Dacia Duster on uusi lattiasta kattoon, mutta merkki on tehnyt paljon työtä oleellisen säilyttämiseksi.

Kolmannen sukupolven Dacia Duster näyttää makealta, sillä kyseessä on ensimmäinen malli, joka on suunniteltu Dacian uuden muotokielen mukaan. DC-logo on saanut parikseen kulmikkaamman muotoilun ja nykytyyliset viiruvalot. Mittojen puolesta Duster ei kuitenkaan hötkyile, sillä pituutta on tullut lisää vain hiukan.

Dacia Duster

Pinnan alla on pistetty kaikki uusiksi. Duster pohjautuu Renault-ryhmän CMF-B-perusrakenteelle ja uusien luiden ansiosta sisätiloja on saatu kasvatettua takamatkustajien ja tavaratilan osalta ilman, että auto on ulkopuolelta suurempi. Pohjarakennelainaa on myös täyshybridivoimalinjan saapuminen automaattivaihteiseksi vaihtoehdoksi, vaikka Suomessa supersuosittu neliveto luottaakin manuaalivaihteiston ja 48 voltin tekniikalla kevythybridisoituun bensiinimoottoriin.

Dacia Duster

Sisustassa näkyy sekä uusi muotokieli että digitalisaatio. Seitsemän tuuman mittaristonäyttö ei ehkä ole alan viimeisintä huutoa koon tai ripeyden suhteen, mutta näkymiä voi muokata kohtuullisesti haluamikseen. Kojelaudan "Duster"-paneeli apukuljettajan edessä on hyvä osoitus uudesta tyylistä ilman merkittäviä lisäkustannuksia.

Suomessa uusi Dacia Duster nähtäneen arviolta elokuussa. Lähiaikoina selvinnee kuitenkin auton hinnoittelu Suomessa ja palaamme aiheeseen myös varsinaisen koeajon muodossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat