Peugeot RCZ - Tori.fi

Ajoneuvot Käytetyt autot Käytetyt erikoisuudet 24.2.2020

Käytetyt erikoisuudet – Peugeot RCZ

Konseptiautomainen coupé tuplakuplakatolla tuntee nimen Peugeot RCZ ja tarjoaa tässä tapauksessa myös 200 hevosvoimaa kulkupuolta jokseenkin järkihintaan.

Peugeot RCZ esiteltiin konseptiautona jo vuonna 2007, mutta sitä ei ollut tarkoitus ottaa koskaan tuotantoon. Perusmittasuhteiltaan se muistutti paljon Audi TT:n linjoista, mutta viimeistään upea Zagatomainen takalasiin jatkunut tuplakuplakatto varmisti sen erottumisen kaikista katujen kansankulkineista. Yhtä huomiota herättävä piirre oli alumiinista valmistettu, a-pilarina alkava ja c-pilarina loppuva, yhtenäinen kattokaari – eikä vielä mainittu edes säätyvää takapään ilmanohjainta.

Yleisön ihastus painosti Peugeotia pyörtämään puheensa ja näin lopulta myös tapahtui. Tuotantovalmis Peugeot RCZ esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2009 ja ilahduttavinta oli kuinka pienin kompromissein konseptiauto kulki kokoonpanolinjalle. Autojen valmistuksesta vastasi Magna Steyr Itävallassa.

Ensimmäiset yksilöt valmistuivat vuoden 2010 puolella ja alkuun tarjolla oli sekä turboahdettu bensiini- että dieselmalli noin 160-hevosvoimaisena. Pirteämpi 200-hevosvoimainen bensiiniturbovaihtoehto seurasi lähes välittömästi perästä, mutta todellista lippulaivamallia saatiin odotella jokunen vuosi. Bensiinimoottorit olivat kaikki 1,6-litraisia ja dieselmoottori 2,0-litrainen.

Peugeot RCZ keula - Tori.fi

Peugeot RCZ tuli myyntiin sekä bensiini- että dieselmoottorilla.

Huippumalli Peugeot RCZ R esiteltiin vuonna 2013, samana vuonna malliston pienen päivityksen kanssa, tarjoamaan ripeintä kyytiä. Tällä kertaa 1,6-litraisesta turboahdetusta moottorista oli revitty 270 hevosvoimaa ja painoakin pudotettu tuntuvasti. Moottorin RCZ R -mallin koeajo on yhä luettavissa verkossa ja sen avulla onkin hyvä tutustua kyseiseen tuplakuplakattoon.

Peugeot RCZ etu - Tori.fi

Vuosimallin 2012 Peugeot RCZ THP 200 on myynnissä Oulussa.

 

Käytetty erikoisuus – Peugeot RCZ THP 200

Myynti-ilmoituksista mukaan mahtui vuosimallin 2012 Peugeot RCZ THP 200. Tämä tarkoittaa 1,6-litraisella turboahdetulla bensiinimoottorilla varustettua versiota, jonka huipputeho on noin 200 hevosvoimaa. Vääntölukeman huippuarvo on 275 newtonmetriä laajalla kierroslukualueella 1700–4500 kierrosta minuutissa.

Peugeot RCZ sivu - Tori.fi

Kaunis muoto kiihtyy 100 kilometrin tuntinopeuteen 7,6 sekunnissa.

Kuusipykäläinen käsivalintainen vaihteisto välittää voiman etupyörille. Pyrähdys paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen tapahtuu valmistajan mukaan 7,6 sekunnin aikana ja kiihdytys pysähtyy lopulta huippunopeuteen 231 kilometriä tunnissa. Omamassaa kertyy 1372 kilogrammaa ja aikalaisen mittaustavan mukainen ilmoitettu yhdistetty kulutus on kohtuullinen 6,7 litraa 100 kilometriä kohden.

Tummanharmaa metallihohtosävy verhoaa hieman muotoja, mutta ei kuitenkaan piilota niitä mustan maalin tavoin. Toisaalta erikoiset alumiiniset kattokaaret korostuvat kontrastista. Myynti-ilmoituksessa luvataan alumiinivanteita molemmille rengassarjoille.

Sisätilojen puolella on tarjolla harmailla kankailla verhoillut topatut istuimet ja tummanpuhuva ympäristö. Varusteisiin lukeutuu muun muassa automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin ja Webasto kaukokäytöllä. Tilapäiseen tarpeeseen tarkoitetut takapenkit soveltuvat lähinnä lasten kuljettamiseen, mutta ne voi kaataa laajentamaan tavaratilaa yli 600 litraan.

Oulusta löytyvän yksilön mittarilukemaksi on ilmoitettu 62 000 kilometriä ja tuorein huolto on merkitty samalle lukemalle. Ajoneuvovero on muuten myynti-ilmoituksen ajoneuvoverolaskurin mukaan noin 240 euroa vuodessa. Olisiko Peugeot RCZ vielä jonain päivänä todellinen klassikko?

 

Teksti: Henri Posa; Kuvat: Tori.fi

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat