Kia Niro

Ajoneuvot Uutinen 4.8.2022

Kia takoo ennätystulosta Euroopassa – oli Suomen toiseksi myydyin automerkki ensimmäisellä vuosipuoliskolla

Korealaisvalmistaja julkisti kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon tuloksensa, jotka näyttävät markkinaosuuden olevan Euroopassa ennätystasolla. Suomessa Kia oli peräti toiseksi myydyin automerkki ensirekisteröintien perusteella.

Kian nimi voidaan kääntää suomeksi jotakuinkin ”nousee Aasiasta”. Yhtä nousua Kian tarina onkin tuntunut olevan, sillä se on onnistunut nousemaan käytännössä vain parissakymmenessä vuodessa automyyntitilastojen kärkikymmenikköön muun muassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vasta julkistetut myyntiluvut vuoden 2022 Q2:lta kertovat kasvun olevan Kian osalta kovaa.

Kia Ceed MY22

Kian markkinaosuus Euroopassa, jossa mukaan lasketaan EFTA:aan kuuluvat maat sekä Iso-Britannia, on nyt 5,2 prosenttia, mikä tarkoittaa 293 364 myytyä autoa. Tässä on kasvua 16,8 prosenttia, vaikka henkilöautojen kokonaismarkkina pieneni 13,7 prosenttia. Luvut perustuvat ACEA:n (European Automobile Manufacturer’s Association) julkaisemiin tietoihin. Euroopassa suosituin yksittäinen malli oli uuden polven Sportage. Tämän jälkeen suosituimpia mallisarjoja olivat sähköinen Niro-mallisto ja Ceed-perhe, kattaen siis myös ProCeedin sekä XCeedin.

– Nämä myyntiluvut todistavat asiakkailtamme saadun positiivisen palautteen jatkuvan. Olemme myös juuri julkaisseet täysin uuden version suosituimmasta sähköisestä mallista, Nirosta, ja meillä on täysi luottamus, että tämä malli yhdessä tulevaisuuden EV-mallien kanssa auttavat meitä pysymään kasvun tiellä Euroopan automarkkinalla, toteaa Kia Europen johtaja Jason Jeong.

Uusi sähköauto Kia EV6

Suomen toiseksi myydyin

Kuluvan vuoden aikana 8,9 prosenttia Suomessa ensirekisteröidyistä henkilöautoista on ollut Kioja, joita on myyty yhteensä 3 771 kappaletta. Tulos nostaa Kian Suomen myyntitilastossa peräti toiselle sijalle, edellä on enää vain Toyota. Kia selittää Suomenkin myyntitilastossa kovaa nousua sähköistettyjen mallien tarjonnan isolla kasvulla viime vuosina. Mallien osalta Kian myydyimmän paikkaa on kuluvana vuonna pitänyt lähemmäs puolta myynnistä edustanut Ceed-perhe, toisena on tullut Niro ja kolmantena Rio. Palettiin mahtuu niin erityyppisiä hybridi- kuin täyssähkömallejakin.

Lähde ja kuvat: Kia

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat