Ajoneuvot Uutinen 16.8.2023

Kian sähkölippulaiva EV9 sai lippulaivatason hinnat – Suomessa alkaen 81 781 euroa

Mielikuvat saavat todellakin kyytiä, kun Kia tarjoaa tilavaa EV9:ää Suomessa ainoastaan nelivetoisena. Ensimmäisten autojen on määrä olla maassa lokakuun aikana, ja asiakaskäytössäkin vielä tämän vuoden puolella.

Kia ensiesitteli kuusi- tai seitsenpaikkaisena myytävän sähkötilamaasturin maailmalle viime keväänä. Sen jälkeen Moottori on päässyt tähän mennessä koeistumaan tämän korealaisvalmistajan uuden markkina-avauksen.

Kia EV9 on yli viisimetrisenä laatikkona melkoisen etevä muuntautumaan. Omana erikoisuutenaan auto käsittää kuusipaikkaisessa formaatissaan muun muassa kääntyvät keskirivin istuimet, jolloin matkustamoon pystyy luomaan näppärästi seurusteluryhmän, ja tekemään näin latausjohdon päässä seisomisesta rattoisan hetken.

Kia EV9 tulee tarjolle Suomessa vain nelivetoisena versiona, ja akuston kapasiteettihan on tällöinkin tuntuva 99,8 kWh. Autossa noudatetaan peräti 800 voltin sähköarkkitehtuuria. Base-nelivetomallin strategiset luvut ovat 282 kilowatin yhteisteho, 600 newtonmetrin kokonaisvääntömomentti sekä 497 kilometrin toimintamatka.

Basen lisäksi neliveto tulee saataville myös GT-Line, jossa newtonmetrejä on jopa 700. Tämä versio on myös rivakoin kulkemaan, kiihtyen nollasta sataan ainoastaan 5,3 sekunnissa. Perävaunumassa on sähköautoksi erinomainen 2 500 kiloa.

Kuten jo aiemmista tutustumisista muistamme, sisätila kojelaudasta alkaen tuo esiin yhtä lailla Kian nykypersoonaa. Kojelaudan keskiössä lepäävä kolmiosainen näyttökokonaisuus rakentuu 12,3-tuumaisesta mittaristosta, 12,3-tuumaisesta multimediajärjestelmän näytöstä sekä 5,1-tuumaisesta ilmastointijärjestelmän näytöstä näiden kahden isomman näytön välissä.

 

Vain nelivedolla myyntiin

EV9-malliston hinnat lähtevät ainoan saatavilla olevan vetotavan eli nelivedon ja lähtötason varustelun yhdistelmällä 81 781 eurosta. Kyllä nyt saavat vanhat mielikuvat kyytiä. Tällä rahalla saa siis seitsenpaikkaisen mallin, joka on 6-paikkaista edullisempi.

Nostamalla panokset myynnin käynnistävään GT-Line AWD 1st Editioniin, hinnaksi tulee peräti 86 708 euroa, ja edelleen sama kuusipaikkaisena kustantaa puolestaan 87 405 euroa. Tässä huomaamme samalla, että keskipenkin uhraaminen pyöriviin mukavuusistuimiin ei maksa kuin noin 700 euroa. Kian mukaan GT-Linen 1st Edition -mallissa asiakkaan valittavaksi ei jää enää kuin ulkoväri ja mahdollinen panoraamalasikatto, perusvarustelun sisältäessä kaiken saatavilla olevan.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat