Auto 2016 koeajot

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 19.11.2016

Koeajokaruselli pyörii – ja toimii! Auto 2016 on ainutlaatuinen tapahtuma

Etukäteen pelonsekaisesti odotettu koeajokaruselli on pyörinyt ongelmitta Helsingin uudessa autonäyttelyssä.

Vaikka suuret messut jännittävät järjestäjiä aina, oli yksi seikka ylitse muiden Auto 2016 -tapahtuman kohdalla: miten sujuu koeajokaruselli, jolla autonäyttely pyrkii erottautumaan lukuisista muista tapahtumista? Lauantaina oli kuitenkin selvää, että maahantuojien pahimmat painajaiset kaaoksesta eivät toteutuneet.

– Kaikki on sujunut todella jouhevasti, aina on ollut auto ajoissa paikalla. Muutamia ohareita on ollut ennakkovaranneiden keskuudessa, mutta muilta osin myös asiakkaat ovat olleet positiivisella mielellä liikkeellä, kommentoi Jaguarilla koeajattajana toiminut Saku Jokisalo. Jokisalo kiittelee järjestäjien runsaslukuista joukkoa, joka odottelee marraskuisessa viimassa saapuvia autoja parkki- ja putsausrulettia varten. Samalla he vastaavat myös autojen toimittamisesta koeajoja varten tiiviin aikataulun mukaisesti.

Auto 2016 koeajot

Kiitosta löytyy myös koeajajien puolelta. Päivän kolmannelle koeajolleen on lähdössä Atte Viinikka yhdessä pikkuveljensä kanssa ja järjestelyt ovat pelanneet joka kerta. Aikaisemmin valmiiksi suunniteltu vakiolenkki kiepautettiin Volkswagen Golf R:llä ja Jaguar F-Type R:llä. Tällä kertaa vuorossa on nelivetoversio Jaguar XE:stä, jonka takavetomallia Viinikka on jo silmäillyt tositarkoituksella autokauppiaansa riemuksi.

Auto 2016 koeajot

– Tää vaihteisto reagoi kyllä hyvin, ei oo semmosta viivettä niinku joissain, Viinikka keskustelee ZF:n toiminnasta yhdessä Jokisalon kanssa jossain Pasilan kaduilla.

– Kokeiles miten tää… no ei tää kyllä kallistele kuormattunakaan, hämmästelee puolestaan Jokisalo edustamansa yhtiön tuotteesta moottoritien poistumisrampissa.

Auto 2016 koeajot

Samaa ei voi sanoa Land Roverin koeajoissa, sillä sisäpihalle rakennetulla testiradalla Range Rover Evoque kiipeää ja riippuu näyttävästi. Sisäpuolelta nousut ja heilahdukset tuntuvat lähes mahdottomilta, mutta nykyaikainen nelivetojärjestelmä ja alamäkihidastin ratkovat pulmat yksi toisensa jälkeen kuljettajien huojennukseksi. Arkiajosta poikkeavan radan aiheuttamat reaktiot vaihtelevat tiukoista perusilmeistä jännityksestä hihkumiseen.

Auto 2016 koeajot

Maahantuojien mukaan myös perinteisillä messuosastoilla on käynyt positiivinen kuhina koko lauantain, perjantain oltua hiukan tunnustelevampi. Hyväntuuliset messuvieraat ovat samalla pitäneet riemun pitkiä päiviä painavissa messutyöläisissäkin. Varovaisen positiiviset talousuutiset näkyvät täällä voimakkaasti, sillä sangen monet ovat edes hiukan ostomielellä. Osastoilla puhutaan erityisen tyytyväisesti messuilla tehdyistä autokaupoista ja tarjouksista, sillä monien maahantuojien osastolla on myös mahdollisuus suoraan autokauppaan. Lisäksi messuyksilöistä saattoi löytää tuntuviakin alennuksia.

Kaikkien puheissa toistuu kuitenkin yksi vakio: tämä halutaan uudestaan viimeistään vuonna 2018!

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat