Ajoneuvot | Moottoriurheilu | 15.3.2019

Kova takaisku – MotoE -kisapyörät tuhoutuivat tulipalossa

MotoGP-sarjan yhteydessäajettava sähkömoottoripyöräluokka koki kovan takaiskun, kun suurin osa tiimien pyöristä tuhoutui tulipalossa kesken testien.

Jaa artikkeli

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan yhteydessäajetaan tänävuonna ensimmäisen kerran myös sähkömoottoripyörillä, kun MotoE-luokka kilpailee viiden Euroopassa ajettavan MotoGP-sarjan MM-osakilpailun yhteydessä.

Ensimmäiseen kauteensa valmistautuvan kilpaluokan kolmipäiväiset testit alkoivat Jerezin radalla Espanjassa keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Torstaiaamuna radalle saapuvia tiimejä odotti lohduton näky, kun uusi kaksikerroksinen MotoE-pyörien uusi telttarakennus oli tuhoutunut yön aikana tulipalossa.

Rakennuksen mukana tuhoutui suurin osa sen sisällä olleista kilpapyöristä.

Niki Tuuli MotoE

Akkuongelmia aiemmin päivällä?

Ensimmäisen testipäivän aikana ratavarikolta tihkui tietoja, joiden mukaan pyörien 120-kiloisten akustojen lataamisessa olisi ollut päivän aikana ongelmia.

Tulipalon syytä ei vielä tiedetä, mutta järjestäjien mukaan yhtään pyörää tai erillistä akkua ei olisi yön aikana ollut latauksessa rakennuksessa, jossa tulipalo syttyi.

MotoE-luokassa kilpaillaan italialaisen Energica Motor Companyn toimittamilla keskenään identtisillä pyörillä. Italialaisvalmistajalla on mallistossaan useita tieliikenteeseen tarkoitettuja sähkömoottoripyöriä.

MotoE-luokassa kilpaillaan erityisesti kilpailukäyttöön rakennetulla Ego Corsa -mallilla.

Ego Corsan tehoksi ilmoitetaan noin 120 kilowattia ja vääntöäsähkömoottori tarjoaa 200 newtonmetriä. Pyörän kiihtyvyydeksi nollasta sataan ilmoitetaan 2,8 sekuntia ja huippunopeutta se kerää noin 270 kilometriä tunnissa.

Akuston paino on noin 120 kiloa ja pyörän kokonaispaino noin 250 kiloa. Pyörässä on ristikkorakenteinen teräsputkirunko (trellis) ja renkaat kaikille tiimeille toimittaa Michelin.

MotoE-luokassa kilpailee myös Suomen Niki Tuuli, joka osallistuu sarjaan Ajo Motorsportin kalustolla.

Tulipalon takia kilpailukalenteria muutetaan ja kausi alkaa suunniteltua myöhemmmin. Uutta kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu.

 Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ajo Motorsport, Energica

Jaa artikkeli

Keskustelu