Porsche GT3 Cup Challenge Botniaring

Ajoneuvot Uutinen 17.7.2016

Kulli ja Kallio varastivat huomion Botniaringin Porsche GT3 Cup Challenge -kisoissa

Viron Raimo Kulli voitti Porsche GT3 Cup Challenge -kilpailun ja ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio oli ykkönen avoimessa Time Trial -lähdössä.

Botniaringillä ajetun Porsche GT3 Cup Challenge -kilpailun seuratuimmat ja puhutuimmat kuljettajat olivat ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio ja virolainen kilpa-ajaja Raimo Kulli. Virolainen voitti GT3 Cup Challenge -osakilpailun molemmat lähdöt. Kallio puolestaan ajoi avoimen Time Trial -luokan voittoon.

– Voittoahan tietysti aina lähdetään hakemaan. Nyt täytyy tietysti ottaa huomioon, että meillä oli aika eri tasoisia Porscheja ja minulla oli sillä puolella kyllä selkeää ylivoimaa. Kuljettajasta ei ehkä tällä kertaa tämä tulos ollut niinkään kiinni. Mieltä lämmittää kuitenkin erityisesti se, että sain ajettua hyviä kierrosaikoja ja kyllä tästä kipinä syttyi. Mieli tekisi ehdottomasti ajaa Porschella lisää. Konsepti toimi hienosti ja kiitokset kaikille tässä projektissa mukana olleille. Sunnuntaina palataan kuitenkin niin sanotusti arkeen ja suuntaan Red Bull Ringille Itävaltaan KTM-tallin kanssa MotoGP-sarjan virallisiin testeihin, jotka alkavat tiistaina, Kallio kertoi.

Mika Kallio Porsche

Moottoripyörien parista tunnettu Mika Kallio säväytti myös Porschen puikoissa.

KTM:n MotoGP-pyörän testaamisen Kallio kertoi edenneen aikataulun mukaisesti.
– Testit ovat menneet pitkälti suunnitelmien mukaisesti. Uusi pyörä ei kuitenkaan rakennu parissa viikossa, saati sitten oikein vuodessakaan. Kilpailuiden kannalta ei olla vielä pyörän kanssa tarpeeksi hyvällä tasolla, mutta nyt ollaan kuitenkin testattu samoilla radoilla missä MotoGP-kilpailuja ajetaan ja saatu vertailtua aikoja. Pääsen osallistumaan MotoGP-sarjan viimeiseen MM-osakilpaluun Valenciassa marraskuussa, joten siellä nähdään sitten todellisuudessa meidän kilpailuvauhti.

Omien kilpailulähtöjensä lisäksi Mika Kallio oli kiireinen Botniaringillä. Hän ajoi turva-autoa Porsche GT3 Cup Challengen kilpailulähdössä.
– Näiden kahden Porschen lisäksi ajoin Botniaringillä kyydityksiä kaksipaikkaisella Suzukin Superbikella. Se on tätä käyttöä varten rakennettu ja siinä on mm. takana kunnon satula sekä isot kahvat kyyditettävälle ja jäykempi jousitus. 180 hevosvoimaa pitivät huolen siitä, että nopeutta oli parhaimmillaan yli 200 kilometriä tunnissa. Kyllä se aika rankka, mutta varmasti mieleenpainuva kokemus oli kyytiläisillekin.

Tältä näyttää Mika Kallion kaksipaikkaisen Suzuki Superbiken kyydissä:

Teksti ja kuvat: Porsche GT3 Cup Challenge tiedotus

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat