Ajoneuvot | 28.3.2018

KymiRingin rahoitus järjestyi – hanke etenee!

KymiRing-moottoriurheilukeskuksen rakentaminen jatkuu suunnitelmien mukaan.

Jaa artikkeli

Opetus- ja kulttuuriministeriö on hyväksynyt KymiRing Oy:n esittämän yksityisen rahoituksen toteutuksen eduskunnan päätöksen edellyttämällä tavalla, mikä mahdollistaa valtionosuuden jatkorahoitukseen.

Kymi Ring Oy:lle myönnetyn avustuksen suuruus on 3,5 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo aiemmin myöntänyt moottoriratahankkeeseen yhteensä 3 miljoonaa euroa valtionavustuksia. Näin ollen hankkeen kokonaisrahoituksesta valtionavustukset kattavat 6,5 miljoonaa euroa ja muiden rahoittajien osuus on 10 miljoonaa euroa.

Yksityinen rahoitus perustuu yhtiön nykyisten omistajien ja ulkopuolisen sijoittajan pääomitukseen. Yhtiön nykyiset omistajat ovat AKK Sports Oy, Suomen Moottoriliitto ry, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Iitin kunta.

MotoGP:tä luvassa

Grand Prix -radalle haetaan Grade A /I-luokitusta, joka mahdollistaa tietyin lajikohtaisin tarkennuksin korkeimman tason auto- ja moottoripyöräilykilpailuiden järjestämisen. Suomen MotoGP-osakilpailun päivämäärä vahvistetaan elokuussa.

Urheiluministeri Sampo Terho on tyytyväinen, että hankkeessa on päästy eteenpäin.

– KymiRing-moottoriurheilukeskus on alueellisesti ja kansallisesti ainutlaatuinen hanke, sanoo urheiluministeri Sampo Terho. Hanke piristää suomalaista moottoriurheilua ja mahdollistaa, että saamme Suomeen mittavia kansainvälisen tason tapahtumia, kuten MotoGP-kilpailut.

Ajoharjoittelurata osin käytössä

KymiRing-kokonaisuuteen merkittävänä osana kuuluva ajoharjoittelurata on jo otettu osittain käyttöön ja tavoitteena on, että Grand Prix -radan läpiajettavuus saadaan käyttöön toukokuussa. Samanaikaisesti tehdään laajoja turva-alueita radan sisäalueille siten, että ensimmäinen asfalttipäällystekerros saataisiin liikennöitäväksi loppukesästä.

Tekniikan, turvalaitteiden ja varikkorakennuksen rakentaminen aloitetaan tuoreimman tiedon mukaan syksyllä. Niiden on ennakoitu olevan valmiita heinäkuussa 2019. Pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Lue myös:

KymiRing: rataunelma vaatii kipeästi lisämiljoonia
Virtuaalikierros KymiRingillä – paras aika palkitaan
KymiRing: rataunelman rahoitus tarpoo vaikeuksissa
Kierros Kymiringillä: makeita mäkiä, kaarteissa kovaa
Suomeen MotoGP-osakilpailu vuonna 2019 – KymiRingillä viiden vuoden sopimus

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö, Moottoriurheilu.tv Kuvitus: Moottorin arkisto/Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu