Lexus LQ

Ajoneuvot Uutinen 19.4.2020

Lexus harkitsee: lippulaivatason katumaasturi, mallinimeksi LQ?

Huhumyllyt jauhavat pandemiasta huolimatta. Lexus LQ on jälleen pintaan ponnahtanut tarina merkin tulevasta luksuskatumaasturista, sillä japanilaismerkki ei halua jättää kaikkea saksalaisille.

Audi Q8, BMW X7, ja Mercedes-Benz GLS ovat saksalaisvalmistajien käsityksiä katumaasturimalliston lippulaivasta. Kookkaat ja hulppeat ajokit eivät välttämättä tarjoa merkittäviä etuja lippulaivasedaneihin verrattuna, mutta huomioarvoa kyllä.

Hiljattain kolmekymppisiä juhlistanut Lexus ei puolestaan ole ollut kovin hyvä jäämään leikistä sivuun edustussegmentissä, joten ei olisi ihme, jos japanilaismerkki suunnittelee omaa edustusmaasturia golf-kenttien parkkiriveihin. Car and Driver kertoo, että luvassa olisi Lexus LQ. Toyota omistaa mallinimen oikeudet Yhdysvalloissa, Kanadassa, Kiinassa ja Ranskassa.

Lexus LQ

Nimi sinänsä voisi olla vihje, sillä Lexuksen lippulaivana oleva LS ja mukavaa maastoajoa tarjoava LX saisivat LQ:sta tasokkaan, mutta hiukan crossover-tyylisemmän sisaren. TNGA-L-pohjarakenne tarkoittaisi peruspalikoita takavetoisesta LS:stä. Samalla voitaisiin lainata LS:n 359 hevosvoiman V6-hybridivoimalinja.

Huhumyllyssä on pyörinyt jo pidempään, että suunnitelmissa olisi myös yli 600 hevosvoiman LQ F, jonka pääasiallinen tehtävä olisi aiheuttaa harmaita hiuksia Lamborghini Urukselle noin puoleen hintaan. Sittemmin suunnitelmasta lienee luovuttu tältä osin.

LQ:n tehtävää tämän jutun kuvituksessa hoitaa parin vuoden takainen LF-1 Limitless -konseptiauto, joka Lexuksen tuntien voi hyvinkin vihjata tulevasta luksusmaasturista.

Lexus LQ

Car and Driverin mukaan LQ:n esittely olisi ainakin suunnitelmissa vielä tänä vuonna, joskin koronavirusepidemia ja sen aiheuttama taantuma voivat hyvinkin lykätä edustussegmentin automallin julkistamista paremmille tuulille. Nähtäväksi jää myös, löytyykö Lexukselta intoa tuoda (mahdollinen) uutukainen Eurooppaan ja Suomeen.

Lähde: Car and Driver Kuvat: Lexus

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lexus

Kaikki koeajot

Uusimmat