Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Ajoneuvot Koeajo 6.9.2020

Maistiainen: Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid – vielä vähän mukavammin

Ennakkomyyntinsä aloittanut Renault Capturin lataushybridiversio saatiin koeajoon tuoreeltaan Vantaan ja Espoon maisemissa.

Renaultin saapumista hybridivoimalinjojen saralle on odoteltu jo tovi, mutta viivelähtö on tuottanut tulosta. Valmistaja esitteli nyt ajettavassa muodossa joukon hybridi- ja lataushybridimalleja. Suomessa ensimmäisenä tilauskirjat avattiin Renault Captur E-Tech Plug-in -lataushybridin kohdalla.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Tutun toisen polven Capturin kuoriin on piilotettu nyt Renaultille uusi 1,6-litrainen vapaasti hengittävä 92 hevosvoiman bensiinimoottori, 67 hevosvoiman (49 kW) sähkömoottori sekä 9,8 kilowattitunnin ajoakku. Yhteensä hybridivoimalinjan tehoksi kirjataan 159 hv. Renault on lähestynyt voimalinjaa käytännössä ”vaihteisto edellä” ja ranskalaisyhtiön ratkaisu erottuukin monista markkinoilla olevista toteutuksista. WLTP-syklillä mitattuna sähköajon toimintamatka on 48-52 kilometriä yhdellä latauksella.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Ulkoisesti erot sisarmalleihin ovat vähäiset E-Tech -merkkejä ja toista tankkausluukkua lukuun ottamatta. Capturin kohdalla polttoaine tankataan nyt vasemmalta puolelta, oikean puolen ollessa lataushybridissä sähköä varten. Ne pienet erot.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Sisällä matkustamossa eroista kertovat parhaiten Renaultin näyttävä digitaalimittaristo sekä Easy Link -tietoviihdejärjestelmän uudet toiminnot. Ajossa uutta on kuitenkin huomattava hiljaisuus, joka laskeutuu sähköajon myötä Capturiin hyvällä tiellä. Tien epätasaisuudet ylittyvät puolestaan mukavammin, sillä perusmalleista poiketen  lataushybridimalli on saanut monivarsituennalla toteutetun taka-akselin, joka on suunniteltu ajoakun tuomaa lisämassaa varten.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid on ennakkomyynnissä Intens-varustelulla hintaan 29 390 euroa. Ensimmäisiä autoyksilöitä odotetaan Suomeen marraskuun tienoilla.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat