Ajoneuvot | Uutinen | 7.6.2019

Maistiainen: Renault Clio Intens TCe100

Uusi Renault Clio saapuu Suomeen syyskuussa.

Jaa artikkeli

Koeajossa Lissabonin ympäristössä on uusi Renault Clio, jonka keulilla on satahevosvoimainen bensiinimoottori. Auto tottelee mallinimeä Renault Clio Intens TCe100. Koeajoyksilön manuaalivaihteisto on viisipykäläinen.

Luontevaa etenemistä

Clio istuu käteen heti kättelystä. Luonteva ohjaustuntuma kertoo kuskille renkaiden asennon ja ajolinjat on vaivatonta pitää haluttuina. Ohjaus palauttaa hyvin. Moottoritiellä uusi Clio tuntuu kokoistaan isommalta ja varsin vakaalta kilometrien nielijältä. Vaihteita saisi olla kuusi.

Renault Clio

Tarkempiin ajotuntumiin palataan varsinaisen koeajoartikkelin yhteydessä hieman tuonnempana.

Syyskuussa Suomeen

Suomessa Clio on ollut autoluokassaan vuosia viiden-kuuden myydyimmän mallin joukossa. Kovin menestyjä on ollut Toyota Yaris, muita suosikkeja Kia Rio ja Ford Fiesta. Edellismalli tuli Suomessa tarjolle vuonna 2013. 

Renault Clio

Maahantuoja arvioi, että tässäkin kokokuokassa autonsa automaattivaihteisena valitsee jo kolme kymmenestä. Vaihtoehtojen hintaerosta ei ole vielä tietoa, sillä Clion hinnat vahvistuvat vasta loppukesästä.

Clio rantautuu Suomeen syyskuun puolivälissä. Tarjolle tulee 75 hevosvoiman manuaalivaihteinen versio sekä 100-hevosvoimainen CVT-automaattina ja manuaalivaihteisena sekä 130-hevosvoimainen (TCe130) malliversio kaksoiskytkinautomaattina. Näistä CVT-versio tulee tarjolle hieman myöhemmin, todennäköisesti marraskuun aikana.

Renault Clio

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Jaa artikkeli

Keskustelu