Ajoneuvot | Esittely | 27.6.2019

Maistiainen: uudistunut Volkswagen Passat – harkitusti hiotumpi

Volkswagen Passatin kasvojenkohotus ei ole hiuksianostattavan jännittävä, sillä tasapainoisen menestysmallin kehitykseen on lähdetty harkituin askelin.

Jaa artikkeli

Volkswagen Passatin B8-mallipolven puolivälipäivitys on harkittu askel suosikin kehityskaaressa. Euroopan myyntitilastoissa erityisesti Passat Variant -farkkumalli on menestynyt hienosti, joten radikaaleihin toimenpiteisiin ei ollut tarvetta.

Volkswagen Passat facelift

Odotetusti luvassa on melkoinen joukko uusia avustinjärjestelmiä niin turvallisuuteen kuin mukavuuteen liittyen, onhan kyseessä eräs nopeimmin kehittyvistä autoteollisuuden haaroista. Volkswagen on koonnut IQ.Drive-nimikkeen alle aiemmat ja uudet avustinjärjestelmät, joiden muokattavuuteen on kiinnitetty huomiota. Uuden valintaruudun avulla kuljettajaa pyritään opastamaan myös siitä, mitä eri järjestelmät todellisuudessa tekevät.

Uusi ohjauspyörän painikkeella aktivoitava Travel Assist kerää taakseen mukautuvan vakionopeudensäätimen ja ruuhka-avustimen toimintoja. Lisäksi kaistanpitoavustin ja entistä paremmin hyödynnettävä navigointitieto auttavat auton pitämisessä omalla kaistalla.

Volkswagen Passat facelift

Kuljettajaa avustetaan entistä enemmän työtehtävissään. MIB 3 -sukupolven tietoviihdejärjestelmä integroituu puolestaan paremmin myös virtuaalimittariston kanssa.

Kuljettajaa avustetaan nyt myös ääritilanteissa esimerkiksi uudella väistöavustimella ja jarrujen sähkömekaanisen tehostimen luvataan lyhentävän jarrutusmatkaa erityisesti uuden Front Assist -etuvalvontajärjestelmän kanssa.

Passatin ohjauspyörä on varustettu nyt kapasitiivisin anturein, joten auto tietää kuljettajan käsien olevan ohjauspyörällä pelkästä kosketuksesta, eikä pakollista ”hei täällä ollaan” -ohjausliikettä ole enää pakko tehdä. Mikäli kuljettaja kuitenkin päästää ratista irti yli 10 sekunnin ajaksi, alkaa auto kaipailemaan kuljettajan huomiota ääni- ja valoviestein ja lopulta ohjaa auton sivuun Emergency Assist -hätätilanneavustimella.

Keskikonsolissa uutta ovat MIB 3 -perheen tietoviihdejärjestelmät, jotka ovat hallittu kehitysaskel edeltäjiinsä verrattuna. Entistä verkottuneemmat palvelut toimivat jouhevammin ja nyt käytössä on joukko Volkswagen We -brändin alle kerättyjä verkkopalveluja. Myös esimerkiksi nettiradion tai Apple Musicin kaltaisten palveluiden käyttö sujuu suoraan järjestelmästä.

Volkswagen Passat facelift

Valoissa uutta on kookkaammasta Volkswagen Touaregista peritty IQ.Light-ledmatriisijärjestelmä. Yhteensä valossa on 44 led-elementtiä, josta muodostetaan mukautuvien ajovalojen tarvitsemat valokuviot kahdeksassa eri ajotilanteessa (kaupunki, moottoritie jne.).

Suomessa jo esittelykiertueella nähty uudistunut Volkswagen Passat saapuu jälleenmyyjille alkusyksystä.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu