Ajoneuvot | Koeajo | Uutinen | 18.5.2018

Maistiainen: uusi Audi A6 – päivitetty bisnespuku

Tekniikkaa vielä tekniikan päällekin. Uuden mallipolven Audi A6:n luottaa älyyn, digitaalisaatioon ja kevythybrideihin.

Jaa artikkeli

Audi A6 on jo pitkään muodostanut E-sarjan ja 5-sarjan kanssa taistelutrion, joka kuvastaa hyvin saksalaisten premiumbrändien kamppailua yleisemminkin. Muutama vuosi sitten uudistuneet kilpakumppanit tosin varastivat A6:n paikan auringossa, joten on aika iskeä uudella mallipolvella.

uusi Audi A6

Niinpä tarjolla on päivitetty tulkinta Audin isosta perhesedanista. Merkin muotokieli tuntuu joskus kehittyvän hitaasti, mutta hiotusti päivittynyt ulkoasu on luonnossa valokuvia parempi. Tilaa on takaistuimilla riittävästi ja lisää tavaratilaa kaipaaville A6 Avant -farkkumalli on jo horisontissa.

uusi Audi A6

 

Audin mallistoa yleisemmin seuraaville luvassa on paljon tuttuja paloja isovelimalleista A8 ja A7, sillä liitettävyys, ajoavustimet ja digitaalisuus ovat nousseet ykköstrendiksi. Upea sisustailme onkin tuttu juuri isommista malleista, mutta kaikkein yliampuvimmat yksityiskohdat on jätetty pois. Uuden sukupolven MMI-navigaatioviihdejärjestelmä on hieno käytettävä ja virtuaalimittaristo pitää lukuisat ajoavustimet ja älytoiminnot kuljettajan hallinnassa.

Ajotuntumien osalta A6 ei yllätä, sillä ainakin ilmajousituksella meno on lähes eleetöntä ja mutkatien myötä dynaaminen ajotila tiukentaa olemusta sopivasti. Bisnespinnan alla vallitsevat trendit ovat kevythybriditekniikalla varustetut voimanlähteet ja nelipyöräohjaus.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu