Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 30.11.2015

Matkapyörän uusi sukupolvi: Yamaha FJR1300

Dynaamisempi ja käyttömukavampi, sporttinen matkantekijä.

Mallivuoden 2016 FJR 1300A/AE ominaisuuksia on terästetty. Luvassa on valmistajan mukaan entistä sporttisempi matkapyörä.

– Uuden 6-portaisen vaihteiston tiheämmän porrastuksen ansiosta lähtö- ja ohituskiihtyvyys on parempi. Lisäksi suurimman vaihteen pitkän välityksen ansiosta riittävän nopea ja tasainen matkanopeus saavutetaan alhaisemmilla käyntikierroksilla. Tämä puolestaan vähentää polttoaineen kulutusta. Uuden vaihteiston avulla moottorin voimavarat ovat myös tarkemmin hyödynnettävissä, joten etenkin mutkatiellä FJR1300 sporttiset ajo-ominaisuudet korostuvat entisestään, lupaa valmistaja.

Yamaha FJR1300AE

Yamaha FJR1300AE

– Toinen olennainen ja etenkin ajomukavuuteen vaikuttava parannus on moottorijarrutusta tasoittava ja vaihtamista keventävä A&S (Assist & Slipper) -luistokytkin. Etenkin mutkaisella maantiellä pienempään vaihtaessa A&S-luistokytkimen moottorijarrutusta tasoittava vaikutus helpottaa kaarreajoa. Lisäksi A&S-kytkimen ”vetolukituksen” ansiosta voidaan käyttää pehmeitä kytkinjousia, joten kytkin on erittäin kevyt käyttää.

Kallistuksen mukaan aktivoituvat kaarrevalot

Mallivuoden 2016 FJR1300 on varustettu LED-valoilla. FJR1300AE on myös ensimmäinen Yamaha-moottoripyörä, jossa on kallistuksen mukaan aktivoituvat kaarrevalot. Ajovalojen yläpuolella on kolme LED-valoa. Ne aktivoituvat, kun FJR1300:n varusteluun kuuluva liiketunnistin havaitsee pyörän kallistuksen kasvavan tai vähentyvän. LED-valojen heijastimet suuntavat valon tielle siihen suuntaan minne pyörä on kääntymässä.

Yamaha FJR1300A

Yamaha FJR1300A

Vähäisessä kallistuksessa kuuden LED-kaarrevalon rivistön sisimmäiset valot syttyvät automaattisesti. Kun kallistus lisääntyy, syttyvät rivistön keskimmäiset LED-valot ja kallistusvarojen rajoilla aktivoituvat kaksi laitimmaista LED-kaarrevaloa.

Kaarrevalot aktivoituvat riippumatta siitä, onko käytössä lähi- tai kaukovalot.

Valmius turvatyynyn asentamiseen

2016-malleissa on valmiudet myös ajovarusteiden uusinta uutta edustavan Dainese D-Air® Street -turvatyynyjärjestelmän asennukseen. Mallikohtaisessa FJR1300 D-Air M-Kit -paketissa on tarpeelliset tunnistimet, kytkimet, näytöt ja kiinnikeosat. FJR130 D-Air M-Kit on tilattavissa valtuutetuilta Dainese-jälleenmyyjiltä, jotka vastaavat myös sen asennuksesta. Sen jälkeen järjestelmään voidaan liittää D-Air Jacket (J-Kit), eli ajotakin turvatyynyjärjestelmä.  FJR1300 D-Air Street M-kit tulee myyntiin 2016 alkukeväästä.

Yamaha FJR1300 A maksaa 22 091 euroa ja varustellumpi FJR1300 AE 26 658 euroa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Yamaha

Kaikki koeajot

Uusimmat