Ajoneuvot Koeajo 20.6.2014

Koeajo: Mercedes-Benz Citan

Tila-autolla on ranskalainen sielu. Hyvää: isot ja avarat tilat matkustamossa sekä kookas tavaratila, taloudellisuus. Huonoa: takertelevat ja raskaskäyttöiset takaovet.

Mercedes-Benz Citan on saatavilla kolmena malliversiona. Pakettiautona tarjolla on kolme koripituutta. Kombi-nimi kertoo tila-autosta. Välimuotodon mallinimi on Mixto. Viisipaikkainen Mixto on pisimmän korimallin ansiosta tiloiltaan suurin. Sen tavaratila on kooltan peräti 2,4 kuutiometriä.

Koeajettu Kombi-malli on kokonaispituudeltaan 4,32 metriä ja perustuu keskipitkään korimalliin. Näihin raameihin mahtuu mainiot tilat matkustajille ja kookas tavaratila.

Matkustamossa on avaruutta ja näkyvyys korkealta istuimelta joka suuntaan hyvä. Massiiviset a-pilarit ovat hieman näköesteenä etukulmiin. Matkustamossa on runsaasti lokeroita erikokoisille tavaroille.

Kookas oviaukko helpottaa

Takapenkille on helppo astua ison ja korkean oviaukon ansiosta. Liukuovet liikkuvat kankeasti ja lapselle niiden käyttäminen on hankalaa. Takaluukku on suuri ja saranoitu ylhäältä. Takapenkit säätyvät monipuolisesti, jolloin myös pidemmät tavarat kulkevat mukana.

Citan perustuu suoraan tuttuun ranskalaiseen Renault Kangoo -tila-autoon. Moottorit ja voimansiirto ovat Renaultin. Keula ja perä on muokattu Mercedes-Benzin näköiseksi ja alustaa on paranneltu.

Dieselmoottorien tehovalikoima on 75 hv, 90 hv ja 110 hv. 1,5 litraiset voimanlähteet ovat turboahdettuja. Myöhemmin on tulossa trjolle 1,2 litrainen bensiinimoottori jossa on 114 hevosvoimaa.

Tila-auto liikkuu taloudellisesti 110 hevosvoiman dieselin avulla. kuusipykäläinen manuaalivaihteisto pitää kierrokset alhaalla matkanopeuksissa ja Citan on äänieristykseltään normaalitasoa. Luksusta tai mersumaista ylellisyyttä se ei tarjoa.

Pakettiauton olemus on edelleen läsnä, kuten muissakin tavarankuljetusautoihin perustuvissa tila-autoissa. Vastapainona on runsaat tilat ja helppokäyttöisyys.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat