Ajoneuvot Uutinen 12.9.2022

Mercedes-Benz on päivittänyt hinnastonsa – mukana uutuudet GLC ja EQS SUV

Täysin uuden GLC:n myynti käynnistyi odotetusti dieselversiolla. EQS:n kohdalla näyttää olevan hinnan kannalta melko yhdentekevää, valitseeko sedanin vai SUV:in. Kovin hinnannousu on ollut AMG G 63:lla, yli 41 000 euroa.

16. elokuuta päivätyssä Mercedeksen maahantuojan, Vehon, julkaisemassa Suomi-hinnastossa tulevat esille mallivuoden 2023 listahinnat. Koko Mercedes-mallisto on täten saanut ajantasaiset hintatiedot, mutta tässä vaiheessa eniten kiinnostaa mitä maksavat aivan hiljattain maailmanensi-iltansa saaneet, hyvin erityyppiset SUV-uutuudet.

GLC 220d 4Matic lähtee 67 391 eurolla

Ennakkotietojen mukaisesti uunituoreen GLC-sarjan ennakkomyynti on alkanut dieselversiolla. Reilulla 67 tonnilla saa aiempaa suorituskykyisemmän 220d:n kaksilitraisella dieselmoottorilla yhdistettynä 48 voltin niin kutsuttuun kevythybridijärjestelmään.

Mercedes-Benz GLC

Ensimmäiset diesel-GLC:t ovat maassa nyt syyskuussa. Seuraavaksi, aiemmin tulleiden tietojen mukaan, lataushybridimallien hinnat seuraavat perässä lokakuun alussa. Ensimmäisten niistä pitäisi puolestaan olla maassa joulukuun puolella.

EQS 450 4Matic SUV: 129 950 euroa

Mercedeksen lippulaivasähkömaasturi esiteltiin maailmalle huhtikuussa. Auto on tekniikaltaan hyvin vastaava ja samanpituinen kuin erittäin aerodynaaminen sedan-mallinen EQS, mutta on maavaraltaan ja koriltaan korotettu, seitsenpaikkainen SUV. Hinta sedan-sisaren kanssa ei mene aivan yksi yhteen, mutta tämän hintaluokan kontekstissa on varmasti hankintahinnan kannalta melko yhdentekevää, kumman korimallin valitsee.

Mercedes-Benz EQS SUV

 

EQS:n takavetoversiot puuttuvat SUV-mallistosta kokonaan, ja tarjolla on EQS 450 4Matic sekä -580 4Matic. Niistä edullisempi lähtee noin 130 000 eurolla, mikä on vastaavaa sedania neljä tonnia enemmän. 580:aan päivittäminen maksaa SUV:issa 152 400 euroa, mutta sedanissa puolestaan 157 650 euroa. Mielenkiintoista on myös, että GLS:n sähköiseksi vastineeksi miellettävä EQS SUV on alkaen-hinnaltaan tätä yli 9 tonnia halvempi, mikä johtuu tietenkin sähköauton autoverovapaudesta.

EQS SUV

EQS SUV:in tuotanto käynnistyi vastikään Alabaman Tuscaloosassa GLE:n ja GLS:n rinnalla. Malli tulee piakkoin saamaan seuraa yhtä kokoluokkaa alempaa, kun EQE SUV näkee päivänvalon.

Mercedes-AMG G 63: 392 906 euroa

Jos hintaviidakosta otetaan vielä yksi poiminta, on se suurin hinnannousu. G-sarjalaisen ainoa AMG-versio keräsi ”yhdessä yössä” 41 500 euroa eli hyvän perheauton verran lisää hintaa. Mallivuoden 2023 G 63:n lisähinta koostuu 20 tonnin lisästä autoveroon sekä toisesta mokomasta Mercedeksen pyytämään hintaan. Muun muassa räppäreiden ja öljyvaltionjohtajien suosiota nauttiva G-sarjalainen saa vuodelle 2023 päivityksen, joka selittää hintamuutoksen mallivuoteen 2022 verrattuna.

Mercedes-AMG G 63

Ei G 63 toki kallein rahalla saatava uusi Mercedes ole. Se titteli kuuluu 637 300 euron Mercedes-AMG GT Black Seriesille. Tästä kaunokaisesta valtio kuittaa itselleen 271 000 euroa autoveroa. Onneksi kuitenkin katseleminen on ilmaista!

Mercedes-AMG GT Black Series 2020, Outdoor, Nürburgring Nordschleife, AMG magmabeam

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat