Ajoneuvot Uutinen 26.8.2015

Mitä jos lapset saisivat vallan?

Voisivatko autot rikkoa kielimuureja ja viedä koulutusta kaikille sitä tarvitseville?

Mitä jos autot osaisivat muuttaa elinympäristöämme atomitasolla? Mitä jos autot voisivat rikkoa kielimuureja?

Me aikuiset kuittaamme lasten ajatukset mahdottomina, mutta toisinaan olisi hyvä suhtautua asioihin kuten lapset: avoimesti ja mielikuvitus lentäen. Ja eihän siitä ole kauaakaan, kun vaikkapa aurinkovoimalla toimiva lentokone kuulosti tieteiselokuvalta.n

Toyota on järjestänyt vuodesta 2004 alkaen kilpailun, jossa on houkuteltu lapsia käyttämään pidäkkeittä luovuutta ja mielikuvitusta. Lapsia on pyydetty piirtämään heidän unelmiensa auto.

Lasten aivoitukset ovat hämmästyttäviä. Toisessa ääripäässä ovat uskomattoman käytännölliset ratkaisut, kun toista ääripäätä värittävät mitä lennokkaimmat ja epätavallisimmat ratkaisut. Kaikkia kilpailutöitä yhdistää yltäkylläinen mielikuvitus ja yksilöllisyys.

Tämän vuoden kilvassa lapset toivat kilpailutöissään esille muun muassa tyttöjen koulutuksen ja ympäristön suojelemisen. Lapset lähettivät ennätykselliset 875 000 kilpailutyötä 81 eri maasta ja alueelta. Itse Akio Toyoda arvioi loppukilpailuun selvinneet työt yhdessä taide- ja tiedeasiantuntijoista koostuvan tuomariston kanssa. Voittajat kutsuttiin palkintoseremoniaan Japaniin.

Kultaisella palkinnolla palkittiin Sethumdee Dulanya Dewagamage (Sri Lanka) 7 vuotta ja nuorempien sarjassa, Ada Maria Ciontu (Romania) 8–11-vuotiaiden sarjassa ja Azul Paz Servin Rodas (Paraguay) 12–15-vuotiaiden sarjassa. Lisäksi kanadalainen Hye In Park (15 v.) palkittiin Akio Toyodan erikoispalkinnolla ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien Minhal Adnan Sami (9 v.) Engineering Inspiration -palkinnolla.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat