MP 22 moottoripyörämessut siirtyy vuoteen 2023

Ajoneuvot Moottoripyöränäyttely Moottoripyörät MP22 Uutinen 4.2.2022

MP 22 moottoripyörämessut siirtyy vuoteen 2023 – koeajokiertue touko-kesäkuussa

MP-messuja ei voida järjestää maaliskuussa 2022 sellaisena tapahtumana kuin MP-messut mielletään.

Poikkeukselliset kaksi vuotta heijastuvat edelleen kansainvälisten yritysten globaaleihin päätöksiin messuosallistumisista. Toisaalta maaliskuu on Suomessa jo aktiivista moottoripyörien esittely- ja myyntiaikaa alan liikkeissä. Tänä keväänä Moottoripyörien suurella koeajokiertue järjestetään 31.5. Jyväskylässä, 1.6. Tampereella, 2.6. Turussa ja 3.6. Helsingissä.

MP 23 -messut 3.–5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Jatkuvasti muuttuva tilanne rajoituksineen on ruokkinut epävarmuutta ja on erittäin haasteellinen sekä tapahtumajärjestäjille että messuille osallistuville yrityksille ja kävijöille. MP-moottoripyörämessut järjestetään vuosittain helmikuussa Helsingin Messukeskuksessa ja tapahtuma kokoaa vuosittain yli 50 000 motoristia tutustumaan uusiin moottoripyöriin sekä tarvikkeisiin ja varusteisiin.

Tänä vuonna tapahtuma siirrettiin toiveikkaana jo helmikuusta (4.–6.2.2022) maaliskuun loppuun ja MP-messut oli tarkoitus järjestää 25.–27.3.2022. Vaikka tapahtumien järjestäminen todennäköisesti on silloin mahdollista, emme saa MP-messuille tarpeeksi laajaa kattausta uutuusmoottoripyöriä. Messukeskus teki siirtopäätöksen yhdessä MP-messujen toimeksiantajan Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston kanssa perjantaina 4.2.2022.

– Olemme todella pahoillamme, ettemme pääse järjestämään MP-messuja tänä vuonna. Valmistelut olivat jo pitkällä ja tahtotilaa löytyi rutkasti. Tuntui, että kaikki odottivat tapahtumaa innolla – sekä toimiala että motoristit, kertoo tapahtumasta vastaavat projektijohtaja Niko Kantola Messukeskuksesta.
– Jokainen kivi käännettiin ja uusia reittejä yritettiin löytää. Nyt vaan kerta kaikkiaan seinä nousi eteen.

– Emme halua järjestää MP-messuja, joissa ei olisi ollut kuumimpia uutuuksia ja merkkejä kattavasti esillä. Nyt ei auta muu kuin siirtää ajatukset kevään koeajopäiviin, joista tehdään entistä kiinnostavammat, sanoo Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto.

MP-messujen yhteydessä järjestettävä Petrol Circus Custom Bike Show siirtyy myös ensi vuoteen. Miss MP -kisat järjestetään keväällä 2022. Koeajopäivien yhteydessä julkaistaan Vuoden MP-teko -äänestyksen voittaja ja MP Hall of Fameen nostettavat henkilöt.

Koeajopäivät neljällä paikkakunnalla

Moottoripyörien suuret koeajopäivät järjestetään 31.5. Jyväskylässä, 1.6. Tampereella, 2.6. Turussa ja 3.6. Helsingissä. Messukeskusten pysäköintialueilla. Koeajopäivissä pääsee koeajamaan samalla kertaa useampia moottoripyörämerkkejä ja malleja. Itselle sopivan moottoripyörän löytäminen ja erilaisten vaihtoehtojen vertaileminen on helppoa.

Tapahtumat ovat veloituksettomia ja niihin voi tulla omalla moottoripyörällä. Kolme vuotta sitten kolmella paikkakunnalla oli yhteensä yli 1 200 koeajajaa.

Vuoden 2021 MP-teko äänestykselle lisäaikaa

MP-messujen siirron vuoksi Vuoden 2022 MP-tekoa voi äänestää 15.5. asti. Ehdokkaina ovat moottoriurheilurata KymiRing, entinen ratamoottoripyöräilijä Aki Ajo ja MM-kultaa Flat track -sarjassa voittanut Lasse Kurvinen. Äänestää voi osoitteessa: www.mpmessut.fi

Messukeskus järjestää MP Moottoripyörämessut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta vuosittain Messukeskuksessa. MP 23 -messut järjestetään 3.–5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa. MP-messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020 ja silloin messuilla vieraili yli 55 000 motoristia.

Lähde: Messukeskus Kuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat