Opel Ascona A 2,2 ACS American Car Show

Ajoneuvot American Car Show 23.4.2019

Opel Ascona A 2,2 – 15 vuoden odotus palkittiin

Mikko Sihvonen näki tämän Asconan vuonna 2003 ja yritti ostomielessä löytää sen omistajaa, turhaan. 15 vuotta myöhemmin tärppäsi, ja nyt Ascona on käyty täysin läpi ja muokattu mieleiseksi.

Mikko Sihvosen ja Opel Ascona A:n suhde alkoi jo 15-vuotiaana, kun sellainen hankittiin peltoautoksi. Jälkeenpäin harmitti, että se myöhemmin hukattiin, ja virhettä lähdettiin paikkaamaan. Sopiva yksilö löytyi puolitoista vuotta sitten. Vasta auton ostettuaan Mikko huomasi, että hän oli jo foorumilla kysellyt saman rekisterinumeron perään vuonna 2003, mutta silloin omistajaa ei löytynyt.

Opel Ascona A 2,2 ACS American Car Show

Ostohetkellä ”perusasiallinen” muttei oman mielen mukainen

Perusasiallisessa kunnossa ollut Ascona käytiin alusta loppuun läpi. Kori hiottiin pellille, sisusta verhoiltiin kokonaan uudelleen, kaikki ikkunat, puskurit ja peilit uusittiin ja pintaankin tuli eri väri. Levitykset on tehty maltillisesti, kuten kaikki muutkin ulkoiset muutokset. Esimerkiksi ikkunasarja on Kuttilan Autolasin vanhaa – nyttemmin tuotannosta poistunutta – tummaa sarjaa, jollaista ei enää saa uutena.

Opel Ascona A 2,2 ACS American Car Show

Sisusta on B-mallin Manta GSi:stä. Kattoverhous, oviverhoukset, hattuhylly ja lattiaverhous on päivitetty uusiksi. Puskurit, etu- ja takavalot, takapilarin ilmaritilät ja peilit on uusittu. Osia jouduttiin haalimaan eri paikoista, eikä kahta osaa käytännössä löytynyt samasta paikasta. Vain etumaski ja ovenkahvat jäivät alkuperäisiksi, muuten kaikki näkyvillä oleva on uusittu.

Opel Ascona A 2,2 ACS American Car Show

Musiikista vastaa tuplakaasarit ja peltipakosarja

Yli 20 vuotta edellisellä omistajalla ollut Ascona on säilyttänyt Mikon aikana saman tekniikan. Vapaastihengittävä 2,2-litrainen moottori isoilla tuplakaasareilla ja peltipakosarjalla toimivat samalla audiojärjestelmänä, muuta musiikkia ei tarvita. Samat vanteetkin olivat ostohetkellä jo alla, mutta niiden väri on muokattu paremmin omaan silmään sopivaksi.

Opel Ascona A 2,2 ACS American Car Show

Vaikka Mikon käyttöautona onkin B-mallin Ascona, ei tätä tehty näyttelynkiertäjäksi, vaan tarkoitus on ajaa ainakin jonkin verran kesällä. Muutoslistalla seuraavana on konehuoneen siistiminen, nyt se on perusasiallinen mutta ei täsmää ulkonäön kanssa.

Opel Ascona A 2,2 ACS American Car Show

Tämä Opel Ascona A oli esillä American Car Shown Classic Car Show -osastolla.

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat