Ajoneuvot Päivän kuva Sähköautot 1.10.2023

Päivän kuva: Etsi sähköauton latauskuvasta virhe

Lexus UX300e on tahattomasti retromalli. Kyseessä ei ole muotoilullinen kikka, vaan tekniikka, jonka pitäisi olla jo historiaa.

Ottaessani uuden Lexus UX 300e:n ajoon, jouduin hieraisemaan julkisella laturilla silmiäni. Autossa on nimittäin kaksi latausluukkua, joista toisen alta paljastui asia, jonka luulin olevan jo kadonnut. Nimittäin Chademo-pikalataus.

Toyota-konserni lähti sähköautoiluun vahvasti takamatkalta pari vuotta sitten. Bz4X on keikkunut otsikoissa hitaan latausnopeuden ja heikon pakkaskestävyytensä ansiosta, mutta tilanne on parantunut huomattavasti. Samaa tekniikka hyödyntävä Lexus on kamppaillut osittain samojen pulmien kanssa, mutta RZ 450e on onnistunut välttämään pahimmat sudenkuopat.

Maailman suurimmassa autokonsernissa luultaisiin tajuavan nykymaailman menon sähköautopuolella, mutta kompastelua on edelleen ilmassa. Lexus UX 300e paransi faceliftin muodossa toimintamatkaansa, mutta jätti pikalatauksen ennalleen. Chademo-lataus on niin hidas, ettei sitä voi hyvällä omatunnolla kutsua edes pikalataukseksi.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat