Citroën C5 Aircross 2022

Ajoneuvot Uutinen 18.3.2022

Päivittynyt Citroën C5 Aircross alkaen 34 830 euroa

Päivittynyt Citroën C5 Aircross tulee tarjolle tutuilla voimalinjoilla lataushybridiä myöten. Hinta alkaa alta 35 000 euron.

Ranskalaismerkin kompakti SUV ehti jo kypsään keski-ikään. Nyt päivittynyt Citroën C5 Aircross sai samalla hinnat. Perinteisellä polttomoottorilla liikkuva C5 Aircross alkaa hinnasta 34 830 euroa ja lataushybridistä on jatkossa maksettava vähintään 43 965 euroa.

Citroën C5 Aircross 2022

Moottorin koeajossa päivitystä edeltänyt lataushybridimalli keräsi kehuja ennen kaikkea mukavuudestaan. Sen suhteen suurempia muutoksia lienee turha odottaa.

Nyt keulailme on päivitetty muun muassa maskin, ja siinä majailevan merkin tunnuksena toimivan nuolihammastuksen, osalta tähän päivään. Myös kojelautaa uudistetaan ja istuimiksi saadaan nyt merkin Citroën Advanced Comfort -mukavuusistuimet (Feel Pack). Kerroimme kuitenkin laajemmin mallipäivityksen tuomista uudistuksista jo aiemmin.

Citroën C5 Aircross 2022

Päivittynyt Citroën C5 Aircross

Hinnaston aloittava Live Pack -varustetaso tarjoaa Citroën Advanced Comfort -mukavuusjousituksen, kolme erillistä, taittuvaa ja kiskoilla liukuvaa takaistuinta sekä Safety Pack -turvavarustelun, joka pitää sisällään aktiivisen hätäjarrutuksen sekä kaistavahdin. Lisäksi versio tarjoaa 8-tuumaisen kosketusnäytön, 12,3-tuumaisen digitaalisen mittariston ja led-ajovalot.

Kuten jo edellä vihjasimme, Feel Pack tuo mukanaan Citroën Advanced Comfort -mukavuusistuimet, mutta myös muun muassa kaksialueisen automaatti-ilmastoinnin sekä avaimettoman kulun. Saman varustetason lataushybridiversio lisää pakettiin My Citroën Play Hybrid -toiminnon sekä My Citroën Assist -telematiikan SOS-palveluilla.

Citroën C5 Aircross 2022

Shine-varustepaketti tarjoaa nimensä mukaisesti kiiltävänmustat kattokaiteet ja tumman kromioptiikan ulkonäköpaketin, mutta myös sisätiloihin niin sanotun Urban Black -viimeistelyn. Kuljettajaa avustaviin järjestelmiin ja turvallisuusvarusteisiin lisätään esimerkiksi kuljettajan vireysvalvonta, törmäysvaroitin, automaattiset etuvalot, laajennettu liikennemerkkien tunnistus sekä aktiivinen vakionopeudensäädin.

Alkuun ostajille on tarjolla houkutteleva Shine Launch Edition, joka lisää lataushybridiversioon 7,4 kilowatin tehoisen yksivaihelatauksen. Muutenkin se lisää pakettiin samalla ajolinja-avustimen, pysäköintiavustimen  360 asteen kameroilla sekä sähkötoimisen takaluukun jalkapyyhkäisytoiminnolla.

Moottorivaihtoehtojen suhteen muutoksia ei ole tullut ja autossa on aina EAT8-automaattivaihteisto. Bensiinimoottori on PureTech 130, dieselinä BlueHDI 130 ja lataushybridinä Hybrid 225. Lukemat antavat varsin hyvän kuvan eri vaihtoehtojen tehoista perinteisissä hevosvoimissa.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Citroën

Kaikki koeajot

Uusimmat