Citroen C5 Aircross hybrid

Ajoneuvot Koeajo 17.12.2020

Koeajo: Citroën C5 Aircross Hybrid on ladattu täyteen mukavuutta

Citroën C5 Aircross Hybrid avaa valmistajansa sähköistymiskehityksen. Hyvää: mukavuus, voimalinja, tilat. Huonoa: moottoritiellä ylipehmeä alusta, laturivaihtoehdot Suomessa.

PeugeotinOpelin ja DS:n renkaanjäljissä markkinoille rullaa nyt sähköllä myös Citroën C5 Aircross Hybrid. Mallinimen takaa löytyy etuvetoinen lataushybridiversio, joka on saanut ripauksen sähkönsinisiä yksityiskohtia voimalinjansa merkiksi.

Itse voimalinja on tuttu konsernisisarista: 180 hevosvoiman Puretech-bensiinimoottorin pariksi on yhdistetty 81 kW:n sähkömoottori. Järjestelmän yhteisteho on 225 hevosvoimaa eli lataushybridi on selkeästi malliston puhdikkain – joskin ilmoitetussa suorituskyvyssä malli jää hiukan polttomoottoriversiosta.

Citroen C5 Aircross hybrid

Mallistonsa vaivattomin

Kahdeksanvaihteinen automaatti on saanut citroënmaisen nimityksen Ë-Eat8 sähköistyksen merkiksi. Voimalinja hyödyntää kaikkia vaihteita myös sähköajossa, ja lisääntyneet voimavarat tekevät Hybridistä ehdottomasti vaivattomimman C5 Aircrossin. Sähköajon huippunopeus on 135 km/h.

Citroen C5 Aircross hybrid

13,2 kilowattitunnin akulle luvataan noin 50 kilometriä sähköajoa yhdellä latauksella; käytännössä tästä jäädään muutaman kilometrin verran. Latauspistoke sijaitsee vasemmassa takalokasuojassa. Latausteho on perusversioissa 3,7 kW, mutta hulppeammin varustelluissa yksilöissä oleva 7,4 kW:n latauslaite on tyypiltään yksivaiheinen 32 ampeerin laturi, mikä rajoittaa tehokkaamman lataustehon käytettävyyttä Suomessa.

Pienillä tilamuutoksilla

Lataushybridivoimalinjan myötä C5 Aircross on siirtynyt taka-akselin monivarsituentaan. Kilpakumppaneiden tavoin ratkaisut nipistävät hiukan tavaratilaa, joskin käytännössä eroa on vaikea huomata. Tavaratila on nyt 460-litrainen, ja takaistuimet kolmessa yhtä suuressa osassa kaatamalla sitä löytyy 1 510 litraa. Myös bensiinitankista on nipistetty 10 litran verran.

Muutamissa tietoviihdejärjestelmän ratkaisuissa paistaa pieni kiire saada malliversio markkinoille. Muuten C5 Aircross on pitkälti ennallaan, joten Citroënin uusi Advanced Comfort -iskunvaimennus on kyllä mukava, mutta moottoritienopeuksissa hiukan rauhaton. Leppoisuutta korostaa yllättävän hitaaksi välitetty ohjaus.

Citroën korostaa C5 Aircrossin yhteydessä hiljaisuutta ja vaivattomuutta, eikä suotta, sillä lataushybridivoimalinja sopii tilacrossoverin tyyliin mainiosti.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Citroën

Kaikki koeajot

Uusimmat