Polestar optimoi Volvo neliveto

Ajoneuvot Uutinen 15.8.2018

Polestar optimoi: enemmän vääntöä neliveto-Volvon taka-akselille

Volvon suorituskykyjaosto Polestarin pienet päivitykset eivät ole sinänsä uutta, mutta nyt napatähti voi tehdä nelivedosta dynaamisemman ajettavan.

Volvo Carsin suorituskykyjaosto Polestar on tehnyt erilaisten kuumien mallien lisäksi pieniä ohjelmistopäivityksiä useisiin Volvo-malleihin jo pitkään. Tyypillisesti päivitykset terävöittävät kaasuvastetta tai vaihteiston toimintaa sekä nostavat moottorin tehoa kourallisella hevosvoimia.

Nyt Polestarin uusin temppu on korostaa nelivetoisen Volvon ajettavuutta lähettämällä enemmän vääntömomenttia takapyörille. Taka-akselin vieno korostaminen puolestaan tekee autosta dynaamisemman ajettavan. Tämä niin sanottu AWD-optimointi aktivoituu valitsemalla Dynamic-ajotila, kunhan autoon on siis asennettu Polestarin päivitys.

Polestar optimoi Volvo neliveto vääntö

– Volvo-autojen ajettavuutta hienosäädetään jatkuvasti, ja tämä päivitys tekee nelivedosta entistä sulavamman ja dynaamisemman, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Elokuusta 2018 alkaen Polestarin päivitys on saataville Volvon 90-sarjan, 60-sarjan sekä XC40:n nelivetoisiin bensiini- ja dieselversioihin. Päivityksellä ei ole vaikutusta Volvon tehdastakuuseen ja se täyttää myös WLTP-kulutussyklin vaatimukset.

Päivitys on saatavissa SPA- tai CMA-alustalle valmistetuille nelivedoille mallivuodesta 2019 alkaen, pois lukien Twin Engine -lataushybridit. Valmistajan mukaan lataushybridimallien sähköinen taka-akselijärjestelmä (ERAD) ei tarvitse erillistä optimointia.

Lähde ja kuva: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat