Mercedes-AMG GLC 43

Ajoneuvot Uutinen 21.7.2019

Rauhallisempi urheilucitymaasturi Mercedes-AMG GLC 43 muuttuu hiukan urheilullisemmaksi

Mercedes-AMG GLC 63:n kuutoskoneinen pikkuveli saa nyt GLC-malliston faceliftin. Luvassa lisää tehoa ja uudempaa viihdejärjestelmää.

Pienempi versio AMG GLC:stä uudistuu. AMG GLC 43 4Matic on saksalaisjätin kahdesta versiosta se vähemmän urheilullinen, joka tarjoaa ’’vain’’ kuusi sylinteriä. Uuden version myötä tehoa on kuitenkin enemmän, sillä nyt V6-moottori kahdella turbolla varustettuna tarjoaa 390 hevosvoimaa, joka on 23 hv enemmän kuin aiemmin. Parhaiten vääntöä irtoaa alueella 2500–4500 kierrosta minuutissa, 520 newtonmetriä, aivan kuten edeltäjässäkin.

Mercedes-AMG GLC 43

GLC:n kasvojenkohotus saapuu nyt myös AMG 43 -version molempiin korimalleihin.

Suorituskyky vastaa muutenkin teholukemaa vaille todella pitkälle edeltänyttä mallia. Huippunopeus on rajoitettu samaan 250 kilometriin tunnissa ja 0–100 km/h kiihtyvyys on 4,9 sekunttia. Myös 4Matic-nelivetojärjestelmä jakaa tehon taka-akselipainoitteisesti suhteessa 31/69 totuttuun tapaan ja vaihteistona toimii yhä yhdeksänvaihteinen automaattiloota.

Mercedes-AMG GLC 43

SUV- ja coupé- mallien eroina ulkonäön lisäksi on lähinnä pääntila takaistuimilla. Pieni ero näkyy myös mallien kulutuksissa ja päästöissä, coupé kuluttaa pienemmän ilmanvastuksensa ansiosta 10,5–10,2 litraa sadalla kilometrillä, kun SUV-malli kuluttaa 10,6–10,2 litraa.

Mercedes-AMG GLC 43

Ero on siis lähes mitätön, eikä se näy radikaalisti päästöissäkään, coupén CO2 päästöt ovat 240–232 grammaa sadalle kilometrille ja SUV:n vastaavat lukemat ovat kaksi grammaa enemmän. Ilmoitettua kulutusta ja päästöjä ei voi verrata nykyisen mallin kanssa toisiinsa, sillä vanhan mallin lukemat ovat ilmoitettu NEDC-mittaustapaan perustuen.

Mercedes-AMG GLC 43

Viihdejärjestelmä ajan tasalle

Uusi Mercedes-AMG GLC 43 4Matic saa samalla faceliftin, tuoden mukanaan uuden MBUX-viihdejärjestelmän, joka on tuttu uudesta A-sarjasta ja EQC-mallistosta. Järjestelmää pystyy käyttämään joko muun muassa kannettavista tietokoneista tutulla touchpadilla, ääniohjauksella, ratin kosketusnäppäimillä tai kosketusnäytön kautta.

Mercedes-AMG GLC 43

Mittariston näytön koko on 12,3 tuumaa ja viihdejärjestelmään keskittyvä oikeanpuoleinen näyttö on 10,25-tuumainen. Valittavissa on kolme erilaista näyttötyyliä, joiden nimet lienevät inspiroituneet Tunturin mopomallistoista: Classic, Sport ja Supersport.

Mercedes-AMG GLC 43

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat