Renault F1

Ajoneuvot Uutinen 4.2.2016

Renault rynnistää moottoriurheiluun

Formula 1:n lisäksi ranskalaismerkki on mukana monessa muussakin moottoriurheilun saralla.

Renault on paljastanut suuren mittakaavan suunnitelmansa moottoriurheilun suhteen. Ranskalaismerkin toiminnot liputetaan tutun Renault Sport -brändin alle kahdessa erillisessä yksikössä.

Renault Sport Racing kattaa yhtiön osin jo tututkin edesottamukset moottoriurheilussa.

Näistä suurimpana ja kauneimpana on tietysti Lotuksen F1-tallin raunioista uudelleen kohoava Renault Sport Formula One -tiimi. Korimalliltaan omaperäisesti nimetty R.S. 16 saa moottorikseen Renault R.E. 16 voimanlähteen. Samalla Nissanin edustusmerkki Infiniti siirtää tukensa Red Bullilta Renaultille, mikä on Renaultin ja Nissanin läheisyys huomioiden enemmän kuin loogista. F1-tallin kuljettajiksi valikoituivat vast’ikään Pastor Maldonadon korvannut Kevin Magnussen sekä Jolyon Palmer, Esteban Ocon saadessa kolmoskuskin pestin.

Formula Renault 2.0 ei ole sekään karkaamassa mihinkään. Sarja on 45 vuoden ajan toiminut astinlautana urallaan eteneville kuljettajille. Tällä hetkellä noin 60 prosenttia nykyisistä F1-kuskeista on tullut Formula Renaultin kautta.

Renault Formula E

Renault jatkaa edustustaan myös sähköisessä Formula E:ssä Renault e.dams -tallilla. Merkki panostaa voimakkaasti sähkökisaamiseen, ja seuraavien kausien aikana tarkoitus on kehittää autoon täysin oma voimansiirto. Myös tiimin hallinto on vakavissa käsissä, sillä nimilistalta löytyy muun muassa nelinkertainen F1-maailmanmestari Alain Prost.

Merkin omiin ratasarjoihin kuuluvat myös vinkeä Clio Cup sekä R.S.01 Trophy. Radan ulkopuolella tehdas jatkaa Clio R3T -ralliohjelmaansa.

Renault Sportin toinen merkittävä yksikkö on Renault Sport Cars, joka korvaa aiemman Renault Sport Technologies -yksikön. Sport Carsin tavoitteena on tuoda moottoriurheilussa saavutettua henkeä katuautoihin. Esimerkkeinä ovat suositut Mégane R.S. ja Clio R.S., mutta myös aavistuksen lempeämpi Mégane GT kuuluu yksikön toimien piiriin. Racing ja Cars -yksiköiden yhteistyöstä lupaillaan ensimmäistä maistiaista Monacon Grand Prixin yhteydessä toukokuun lopussa.

Samalla yhtiö kertoi myös Renault Sport Academy -kuljettajakoulusta. Tarkoituksena on luotsata lupaavia kykyjä kohti Formula 1:stä, mutta samalla varmistaa Renaultin asema huomisen kisaajien keskuudessa.

Lähde ja kuvat: Renault

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat