Ajoneuvot Uutinen 6.3.2014

Subaru avokätisenä – 15 000 € alennusta

Vuosi 2014 on Subarun mukaan Ajamisen ilon -teemavuosi. Sen varrelle osuu WRX STI:n lanseeraus, mutta yllättävin veto on ehdottomasti BRZ-mallin huima hinnanalennus.

Geneven autonäyttelyssä esitelty uusi Subaru WRX STI ehtii Suomeen ennen kesää. Urheilulliseen ajoon suunniteltu auto mahdollistaa kuljettajalle ajotilanteeseen sopivan moottoriohjelman vailinnan käden käänteessä. Taustalla vaikuttaa Subarun SI-järjestelmä, joka tarjoaa valittavaksi kolme ohjelmaa: Intelligent, Sport ja Sport Sharp, joista ensimmäinen edustanee arkiajoon soveltuvaa ratkaisua ja viimeisin valmistajan teemavuoden mukaisesti ajamisen iloa.

Pakettiin kuuuluu myös Subarun DCCD -järjestelmä, joka petaa parempaa käsiteltävyyttä ja vakautta eri ajotilanteissa. DCCD yhdistää mekaanisen keskitasauspyörästön ja elektromagneettisesti kontrolloidun monilevylukon (LSD) keskitasauspyörästöön, joka jakaa voimaa auton etu- ja taka-akselien välillä. Kuljettajalla on valittavana kolme esivalittua ohjelmaa sekä manuaaliohjelma omien ajotarpeiden mukaan, eli valinnanvaraa riittää sitä kaipaavalle.

Jatkuvatoimisella nelivedolla varustetun Subaru WRX STI:n suorituskyvystä vastaa turboahdettu 2,5-litran nelisylinterinen boxermoottori, jonka huipputeho on 300 hevosvoimaa ja maksimivääntö 407 Nm. Uutuuden ulkonäköä pähkäiltäessä eväitä on mitä ilmeisemmin ammennettu reippaasti moottoriurheilun puolelta.

Subaru WRX STI tulee meillä myyntiin kahdella varustetasolla: STI-S ja GT. STI-S:n ulkoinen tunnusmerkki on iso takaspoileri. GT:stä spoileri puuttuu, mutta se sisältää muun muassa matkustusmukavuutta lisäävät Harman-Kardon –mediajärjestelmän navigointi- ja peruutuskameratoiminnoilla, kattoluukun ja avaimettoman käynnistysjärjestelmän. Autojen autoverolliset hinnat laskivat edelliseen malliin nähden 5 600 eurolla. Uudet hinnat ovat 64 967,64 euroa (STI-S) ja 69 978,80 euroa (GT).

Subaru BRZ – 15 000 euroa hinnasta pois!

Subaru BRZ on kaksiovinen ja nelipaikkainen sportcoupé. Eli takavetoinen urheiluauto, jonka ulkonäköön sekä suorituskykyyn on laitettu paljon paukkuja. Valmistajan näkökulmasta on pyritty luomaan auto, joka on pakko kokea.

Auton uusi autoverollinen hinta manuaalivaihteisena on 34 985,85 euroa ja automaattivaihteisena 35 831,45 euroa.

Auton uusi autoverollinen hinta manuaalivaihteisena on 34 985,85 euroa ja automaattivaihteisena 35 831,45 euroa.

Subaru Nordic Ab:n Ajamisen ilo –teeman myötä tämä nautinto on entistä useamman ulottuvilla, sillä BRZ:n hinnat laskivat merkittävästi. Kevennystä tapahtui kaikkiaan 15 000 euroa, eli aivan pienestä viilauksesta ei ole kyse.

– Päädyimme urheilullisien Subaru-uutuuksien kohdalla koko Skandinavian sekä Baltian alueilla aggressiiviseen hinnoitteluun syystä, että teemamme ”Ajamisen ilo” olisi mahdollisimman monen koettavana, kertoo Subaru Nordic Ab:n Suomen myyntipäällikkö Satu Salomaa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Subaru

Kaikki koeajot

Uusimmat