Ajoneuvot | Uutinen | 13.6.2019

Takaisinkutsuja sähköautoihin: Audi E-tron ja Jaguar I-Pace saavat korjauksia

Audi kutsuu E-tronin takaisin vuotavan tiivisteen aiheuttaman oikosulkuvaaran takia, Jaguar taas korjaa I-Pacen jarrujen ohjelmistoa.

Jaa artikkeli

Suureen sähköautovyörytykseen valmistautuva Audi ei halua yhtään tahraa autojensa maineelleen, ja sen vuoksi yhtiö vaikuttaa suhtautuvan E-tronissa ilmenneeseen ongelmaan kaikella vakavuudella.

Vuotava tiiviste kiusana

Audin mukaan osassa E-troneja kosteutta saattaaa päästä auton sähköjärjestelmään, joka voi aiheuttaa oikosulun myötä paloriskin. Ongelma korjataan vaihtamalla johtosarjan läpivientikumi.

Ongelmallista läpivientikumia on Audin mukaan käytetty vain osassa 7 000 valmistuneesta E-tronista. Audi Finland vahvisti Moottorille takaisinkutsun koskevan Suomessa 16 asiakkaille luovutettua E-tronia.

Audi e-tron

Audi kertoo auton varoittavan mahdollisesta vikatilanteesta keltaisella varoitusvalolla. Tällaisessa tilanteessa valmistaja suosittelee pysäköimään auton ulkotiloihin ja ottamaan yhteyttä valmistajaan. Latausta vikatilanteessa ei suositella.

Audin mukaan vikavalo on syttynyt Euroopassa viitisen kertaa, mutta minkäänlaisia seuraamuksia siitä ei ole aiheutunut. Takaisinkutsulla Audi haluaa varmasti varmistaa tilanteen myös pysyvän tällaisena. Audi painottaakin E-tronin omistajien voivan käyttää autojaan entiseen tapaan

Jaguar päivittelee jarruja

Jaguar I-Pace

Lähes samaan aikaan myös Jaguar päivittelee I-Pace -sähköautoaan. Yhdysvalloissa Jaguar I-Pace on takaisinkutsuttu jarrujärjestelmän ohjelmistopäivitykseen. Yhdysvaltojen liikenneturvallisuusvirasto NHTSA kertoo tiettyjen vuosimallin 2019 ja 2020 Jaguar I-Pace -mallien tarvitsevan ohjelmistopäivityksen, jotta auton jarrujärjestelmän reagointi täyttää vikatilanteessakin vaatimukset. Kyse ei siis ole jarrujen pettämisestä, vaan vikatilanteessa liian hitaasta jarrujen reagoinnista, ja siten pidentyneestä jarrutusmatkasta.

Ainakin toistaiseksi Jaguarin takaisinkutsu pidetään Euroopassa vapaaehtoisena, eli kovin vaarallisesta ongelmasta ei liene kyse. Jaguar myös kertoo, ettei kyseistä ohjelmistopäivitystä voida asentaa I-Paceihin verkkoyhteyden yli, vaikka I-Pace tukeekin etäpäivityksiä.

Jaa artikkeli

Keskustelu