Ajoneuvot Uutinen 29.6.2015

Uuden Audi A4:n kuvat julki

Uutuus on luokkansa aerodynaamisin auto.

Uuden Audi A4:n hyvin konservatiiviset ulkonäköuudistukset kätkevät luokkansa aerodynaamisimmat muodot – sedanin ilmanvastuskerroin on vain 0,23. Matalalla ilmanvastuskertoimella Audi pyrkii alentamaan auton kulutusta ja päästöjä.

Samalla A4 on käynyt dieetillä. Uuden sukupolven kerrotaan olevan parhaimmillaan peräti 120 kiloa edeltäjäänsä keveyempi. Myöhemmin julkaistava perusmalli A4 1.4 TFSI painaa vain 1320 kilogrammaa.

Audi_A4-6

Mitat ennallaan, moottorit uusia

Auton ulkomitat ovat pysyneet lähes ennallaan. Kokonaispituus on kasvanut kolmella senttimetrillä 4,73 metriin. Akseliväli on edeltäjänsä tapaan 2,82 metriä.

Moottorivalikoima käsittää ainakin Saksassa seitsemän moottoria tehoalueelta 150–272 hevosvoimaa. Kolme moottoreista käyvät bensiinillä ja neljä dieselillä. Toistaiseksi malliston huipulla on 272 hevosvoimainen V6 diesel, mutta odotettavissa lienee tätäkin tehokkaampia S4 ja RS4 -malleja.

Audi_A4-5

 

Yksi moottorivalikoiman kohokohdista on uusi 2.0 TFSI ultra. 190 hevosvoimaisen bensiiniturbon yhdistetyksi kulutukseksi kerrotaan sedan-korilla vain 4,8 litraa sadalla kilometrillä. Moottorin taloudellisuutta on parannettu lyhentämällä puristustahtia ja pidentämällä työtahtia.

 

Sisällä tekniikkaa ja turvallisuutta

 

Uuden A4:n sisustan linjat noudattavat tuttua Audin muotokieltä, jossa käyttökytkimien ja valikoiden välille on löydetty järkevältä näyttävä tasapaino. Audi A4:n lisävarustelistalta löytyy TT-urheiluautossa esitelty Virtual Cockpit –virtuaalimittaristo, joka korvaa perinteiset mekaaniset mittarit digitaalisella näyttöruudulla. Sitä täydentää keskellä kojelautaa oleva näyttöruutu, joka on vakiona seitsentuumainen.

Audi_A4-7

 

Elämää helpottavien ja aktiivista turvallisuutta parantavien varusteiden lista on laaja. Peräänajo- ja katveavustimien lisäksi saatavilla on esimerkiksi vakionopeudensäädin, avulla auto matelee itsekseen liikenneruuhkassa.

 

Audi A4 julkaistaan neliovisena sedanina sekä Avant-farmarina, jonka tavaratila on 505 litraa. Auto saapuu syksyllä 2015.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Audi

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat