Ajoneuvot | Uutinen | 13.3.2017

Uusi Volkswagen e-Golf – 300 kilometriä sähköajoa 42 282 eurolla

Volkswagenin suosikkimallin uudistumisen ohessa myös sähkömalli sai uutta virtaa.

Jaa artikkeli

Volkswagen Golf-malliston uudistuminen on edennyt myös täyssähköiseen e-Golfiin. Tärkeimpänä uutuutena sähkö-Golfin toimintamatka on noussut 300 kilometriin NEDC-mittauksella, eli valmistajan mukaan toimintamatka on noin 200 kilometrin hujakoilla, kelistä ja ajotavasta riippuen.

Volkswagen e-Golf

35,8 kWh akuston saa ladattua parhaimmillaan tunnissa CCS-pikalatauslaitteella, mutta kotipistokkeesta täyslataus vie 5 tuntia ja 20 minuuttia. NEDC-syklin mukainen kulutus e-Golfille on 12,7 kWh/100 km. Arkiliikenteessä sähköversiolla pärjää mainiosti, sillä 0–100 km/h selvitetään 9,6 sekunnissa ja huippunopeuskin on suomalaisille moottoriteille riittävä 150 km/h. Tehoa sähkömoottorista saadaan tasan 100 kW (136 hv) ja maksimivääntöä löytyy 290 Nm.

Samalla e-Golf liittyy energiapihien autojen joukkoon ilmalämpöpumpulla, joka avustaa auton lämmityksessä. Sähköisen Golfin lämmitystä ja ilmastointia voidaan myös ohjata etänä älypuhelinsovelluksella ja matkustamon voi säädättää ennalta mieleisekseen verkkovirtaa käyttäen.

Volkswagen e-Golf

Varsinaisten sähköuutuuksien lisäksi e-Golf tuo päivittyessään koko joukon uuden Golfin taikatemppuja. 9,2-tuumaisella näytöllä varustettu Discover Pro -navigaatiojärjestelmä kuuluu vakiovarusteeksi. Valmistaja kehuukin auton olevan maailman ensimmäinen eleohjauksella varustettu täyssähköauto, tittelin painoarvon ollessa jokaisen omassa harkinnassa. Lisävarustelistalta löytyy myös 12,3-tuumainen virtuaalimittaristo ja langattoman Qi-kännykkälatauksen tuova matkapuhelinvarustus.

Huhtikuussa Suomeen saapuva Volkswagen e-Golf on lisätty Golf-hinnastoon hintalapulla 42 281,98 euroa ennen lisävarusteita ja toimituskuluja. Autot valmistetaan Dresdenissä Volkswagenin pyöreässä lasitehtaassa, joka aiemmin tunnettiin yhtiön lippulaiva Phaetonin kotina.

Volkswagen e-Golf

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu