Ajoneuvot | Uutinen | 8.11.2016

Volkswagen aloittaa 1,6-litraisten dieseleiden takaisinkutsut

Viimeinenkin EA 189 -dieselmoottoriversio on saanut korjausluvan Saksan ajoneuvoviranomaiselta.

Jaa artikkeli

Volkswagen on vihdoin saanut Saksan ajoneuvovirasto KBA:n hyväksynnän 1,6-litraisten EA 189 -dieselmoottoreiden korjausohjelmalle liittyen vuosi sitten esiin tulleeseen päästöskandaaliin.

1,2-litraisista ja 2,0-litraisista moottoreista poiketen 1,6-litrainen moottoriversio tarvitsee ohjelmistopäivityksen lisäksi myös ilmanohjaimen, joka vähentää ilmamassamittarille saapuvan ilman pyörteilyä. Tarkempi mittaus mahdollistaa sylintereissä tapahtuvan paloprosessin tarkemman ohjaamisen. Yhteensä asennusprosessin pitäisi kestää noin tunnin verran.

KBA:n mukaan muutosten ei pitäisi aiheuttaa eroja moottoreiden kulutuksessa, tehoissa tai äänekkyydessä. Nyt saatu korjauslupa koskettaa kaikkiaan 2,6 miljoonaa ajoneuvoa Euroopassa. Samalla se on viimeinen takaisinkutsuttava EA 189 -moottorityyppi.

Volkswagenin mukaan sen päästöhuijausjärjestelmä ei riko Euroopan alueen lakeja, kiitos lakiteknisten aukkojen, mutta yhtiö jatkaa moottoreiden takaisinkutsuja osoituksena hyvästä tahdosta. Kanta on osa yhtiön puolustustaktiikkaa Euroopan komission painostusta vastaan. Komissio on toistuvasti vaatinut Volkswagenia korvausvastuuseen päästöskandaalistaan Yhdysvaltojen markkina-alueen tapaan.

Samalla yhtiö kertoi näkemyksestään, että typen oksidien haitallisuudesta ihmiselle tai ympäristölle ei ole tarpeeksi kattavaa tieteellistä näyttöä.

Lähde: Volkswagen, Automotive News Kuva: Moottorin arkisto

Katso myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu