30.11.2018

Maistiainen: Peugeot 508 SW – farkussa vara parempi

Peugeot 508 SW

Tyylikäs Peugeot 508 ei hukkaa trenditajuaan edes farmarimallina, mutta nyt mukaan mahtuu entistä enemmän tarpeellista tavaraa.

Peugeot 508 tuntuu monella tavalla vastakarvaan silittämiseltä crossovereiden muotiviikoilla, mutta toisen sukupolven iso sedan korjasi kerralla monet edeltäjänsä imago-ongelmista. D-segmentin sedanin suurimmaksi kompastuskiveksi paljastuivat maltilliset takapenkkitilat, mutta ei hätää! Myös SW-farkkumalli saapuu tyylitaitoisena toiselle kierrokselle.

Peugeot 508 SW

Peugeotille 508 SW on tärkeä, sillä tehdas uskoo lievästi pidemmän farmarin keräävän jopa 60% mallin myynnistä. Muutamia senttejä pidempi 508 SW kasvattaa tavaratilan syvyyttä, tarjoten samalla näppärämmän takaluukun tilan hyödyntämistä varten. 530 litran tavaratila on hyvä, vaikka takapakkia onkin tullut edeltäjään verrattuna. Takaistuimet kaadettuna tarpeellista tavaraa mahtuu 1 780 litran edestä.

Peugeot 508 SW

Pitkänhuiskea farmari parantelee myös takaistuinten tilavuutta. Koripalloilijoiden kannattaa edelleen välttää ainakin sisäkorkeutta syövää panoraamalasikattoa, mutta kahdelle keskimittaiselle aikuiselle takaistuin riittää. Sedanin tavoin 508 SW:n sisätilat ovat materiaali- ja muotoiluvalinnoiltaan virkistävää vaihtelua.

Peugeot 508 SW

Ajamisen suhteen 508 SW ei yllätä, sillä farkkuperän lisämassan tuomaa hienosäätöä lukuun ottamatta pyöräntuenta on säilynyt ennallaan. Käytössä on myös sedanin tavoin kattava valikoima ajoavustimia, kuten auton sijaintia kaistan sisällä kunnioittava kaista-avustin sekä pimeänäkökamera.

Peugeot 508 SW

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat