7.6.2018

Maistiainen: piste Hyundai i20:n päälle

Hyundai i20

Suomen suosituin Hyundai sai päivitettyjen kuoriensa sisään kaksoiskytkinautomaatin.

Muikeampi maskin muoto, miedosti päivitetty etupuskuri, vähän vahvemmin muokatut takapuskuri sekä takavalot ja etenkin uudenmuotoinen takaluukku ylös nostettuine rekisterikilpineen: siinä Hyundai i20 -kasvojenkohennus ulkoisesti nautittuna.

Korealaisen nykytrendin mukaisesti tämä B-segmentin pikkuauto, joka Suomessa on myös Hyundai-malliston myydyin, näyttää päivitysten myötä raikkaammalta ja kepeämmältä. Takavalojen muotoilu tosin tuo elävästi mieleen ainakin uusimman Ford Fiestan.

Hyundai i20

Maastomaisen i20 Active Cross -version osalta tyydyttiin tekemään vastaavat muutokset vain perään. Myös tuo Cross-lisäliite on faceliftin tuomaa uutta.

Hyundai i20
Hyundai i20 Active Cross

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vähemmän, mutta parempaa

Teknisellä laidalla tärkein uudistus on kaksoiskytkinvaihteisto, joka tulee nyt ensimmäistä kertaa tarjolle i20:een. Seitsennopeuksinen laatikko on Hyundain omaa käsialaa, ja sen saa turboahdetun 1.0 T-GDI -moottorin molempiin tehoversioihin (100 ja 120 hv). Vaihtoehtona tarjotaan edelleen viisi- tai kuusinopeuksista manuaalilaatikkoa.

Rinnalle jää myyntiin ahtamaton 1,2-litrainen (joko 75 tai 84 hv), joka on kaupan ainoastaan viisivaihteisena manuaalina, ja vain viisiovisena hatchbackina. Sen sijaan 1,4-litrainen bensakone jää tämän kasvojenkohennuksen myötä valikoimasta pois.

Hyundai i20

Ajettavuuspuolellakin on tapahtunut. Ohjaustuntumaa, etenkin ohjauksen keskittämistä kerrotaan parannetun, samoin iskunvaimennusta, eikä näissä tuntunut Frankfurtin ympäristössä ajetulla lyhyellä koeajolenkillä olennaista moitittavaa. Tarkemmat tuntumat otamme myöhemmin kesällä Suomessa.

Kesän lapsi mä oon

Uusina turvavarusteina Hyundai i20:een on yhdistetty – versioista ja varustepaketeista riippuen –kaistavahti, kaistallapitoavustin, automaattinen hätäjarrutus jalankulkijatunnistuksella, kuljettajan vireystilan valvonta ja kaukovaloavustin.

Hyundai i20

Sisällä autossa tärkeintä uutta edustaa seitsentuumainen kosketusnäyttö, myöskin versiosta riippuen. Myös liitettävyyksiä on parannettu. Tarkemmat tiedot näistä ja muista varusteista selviävät, kun i20-hinnasto julkistetaan kesäkuun puolivälissä.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: valmistaja

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat