19.11.2015

Maistiainen: Porsche Macan GTS on katumaasturien urheiluauto

Madaltunut alusta ja mustat yksityiskohdat ovat Macan GTS:n tunnusmerkkinä.

Käsitys keskikokoisten katumaasturien ajettavuudesta nousi uudelle tasolle, kun Porsche Macan saapui markkinoille viime vuonna. Mikä katumaasturille erikoista, Macan oli myös oikeasti hauska auto ajaa.

Nyt Porsche on tuonut mallistoon uuden jäsenen, Macan GTS:n. Porschen muun malliston tapaan GTS sijoittuu Macan S:n ja Turbon väliin.

Moottorin uuden imuputkiston ja 1,2 bariin kohonneen ahtopaineen ansiosta 3-litrainen V6 tuottaa 360 hevosvoimaa – 20 enemmän kuin Macan S:ssä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kahden tonnin keijukainen

Porschen GTS-malliston hengessä myös ajettavuutta on muokattu urheilullisempaan suuntaan. Sähköinen iskunvaimennus PASM (Porsche Active Suspension Management) on muokattu urheilullisemmaksi. Auton maavaraa on madallettu 15 millimetriä. Lisävarusteena tarjotaan ilmajousitusta, joka säätää auton korkeutta ajotilanteen mukaan.

Lopputuloksena on korkea ja lähes 2 000 kiloa painava katumaasturi, joka taittuu mutkiin reippaasti ja kallistelematta. Ei auto ajamisen hauskuudessa Porschen 911 tai Boxster -malleja haasta, mutta koko perheen kuljettavaksi monikäyttöautoksi suoritus on vaikuttava.

Porsche Macan GTS:n tunnistaa mustista yksityiskohdista ja 20-tuumaisista vanteista. GTS-malli tuo Macaniin myös uudistuneessa 911-mallissa esitellyn tietoviihdejärjestelmän, joka mahdollistaa esimerkikisi Apple CarPlay –näytönpeilauksen. Porsche Macan GTS:t saapuvat maahan vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä.

Katso lisää: Porsche.com

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat