Liikenne Uutinen 25.8.2017

HKL varautuu länsimetroon – myös nykyisen metron opasteet uusittu

Länsimetro aiheuttaa muutoksia myös Helsingin nykyisen metron opasteisiin. Tavoitteena on huomioida koko matkaketju.

Länsimetro aiheuttaa muutoksia myös Helsingin nykyisen metron opasteisiin. Tavoitteena on huomioida koko matkaketju.

Helsingin metron kiinteiden opasteiden uusimis- ja vaihtotyö on saatu päätökseen. Kaikille nykymetron asemille on vaihdettu uudet opasteet, ja sama järjestelmä on jo rakennusvaiheessa toteutettu länsimetron asemille. Näin länsimetron avautuessa liikenteelle kaikilla metrolinjan asemilla opastetaan matkustajia yhtenäisesti ja koko matkaketju huomioiden.

– Metron käynnistymisen alusta asti hienosti palvellut opastusjärjestelmä oli tarpeen uusia, jotta metron kasvavat matkustajamäärät ja monia liikennemuotoja entistä enemmän yhdistelevät matkustajat saataisiin opastettua tarpeensa mukaisesti, kertoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Opastusjärjestelmän uudistamisen tavoitteena on tarjota matkustajalle tarpeellista informaatiota oikein sijoitettuna matkan eri vaiheissa. Opasteissa käytettävä HSL:n kirjasin ja piktogrammit tukevat yhtenäisen matkaketjun tavoitetta koko Helsingin seudulla. Opasteiden vaihtotyön yhteydessä myös opastekotelot on uusittu ja valaistut opasteet vaihdettu led-valaistuiksi opasteiksi.

– Uudistamistyön yksi tavoite on ollut selkeyttää ja yksinkertaistaa matkustajille tarjottavaa informaatiota, kertoo Lähdetie.

Staattista opastusjärjestelmää täydentävät niin metroasemilta kuin HKL:n verkkosivuiltakin löytyvät kunkin metroaseman opaskartat sekä yleiset metromatkustusohjeet kokoava Mukavaa metromatkaa -juliste. Metroasemien opaskartoista on laadittu myös erityisesti näkövammaisten avuksi tarkoitetut, 3D-tulostettavat kohokartat. Kohokarttatiedostot löytyvät HKL:n verkkosivuilta, ja kartan voi joko tilata tulostuspalvelusta tai tulostaa itse vaikkapa kirjaston 3D-tulostimella.

Lähde: HKL

Lue lisää: Länsimetron aukeamisesta voi lyödä vetoa

Jaa artikkeli