Länsimetro

Liikenne Uutinen 20.11.2017

Länsimetron ensimmäinen maanantai – Tapiolassa ongelmia

Länsimetro selvisi ensimmäisestä maanantaista työmatkaliikenteessä tyydyttävästi, kertoi Helsingin Sanomat. Miinuksen arvosanaan tuovat aamupäivän tekninen vika ja Tapiolassa ihmetystä keränneet opasteet.

Länsimetro heräsi ensimmäiseen maanantaiaamuun: haasteena oli työmatkaliikenne uusilla Matinkylän ja Vuosaaren ja Tapiolan ja Mellunmäen välillä liikennöivillä metrolinjoilla. Kestääkö tekniikka ja pitääkö aikataulu?

Kääntöraiteella tekninen vika

Aamukymmenen jälkeen HSL ilmoitti verkkosivuillaan, että metrolinjojen vuorovälit ovat epäsäännölliset teknisen vian vuoksi.

– Asetinlaitteen raidevirtapiiri varautuu väärin Tapiolan kääntöraiteella. Automatiikka luulee, että raiteella on juna, kun siellä ei ole junaa ollenkaan. Se ei siis haluaisi päästää toista junaa raiteelle, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski sanoi päivällä Helsingin Sanomille.

Vika saatiin korjattua iltapäivään mennessä ja metron matka jatkui.

Ongelmia opasteissa

Tapiolassa on ollut ongelmia myös opastuksessa kauppakeskus Ainoasta metroasemalle.

– Pari palautetta on tullut. Käytiin itsekin kiertelemässä ja keskustelemassa opasteista kävijöiden kanssa, kauppakeskuspäällikkö Juha Mäkelä sanoi Helsingin Sanomille.

Nykyinen reitti on Helsingin Sanomien haastatteleman Mäkelän mukaan väliaikainen ratkaisu. Uusi maanalainen bussiterminaali valmistuu 2019, ja sieltä tulee olemaan suora yhteys metroasemalle. Sitä ennen opasteita lisätään.

Lähde: Helsingin Sanomat Kuva: Päivi Tuovinen / Etelä-Suomen Media

Jaa artikkeli