Liikenne Uutinen 13.10.2017

Pääkaupunkiseudun odotetuin koeajo: koe länsimetro minuutissa!

Moottorin matkassa pääset jo metromatkalle Espooseen – vaikka koeajot ovat vielä kesken.

Länsimetro

Kiistelty, odotettu ja tarpeellinen. Tätä kaikkea on länsimetro, jonka liikennöinnin aloittaminen oli lähellä jo alkusyksystä, mutta sitten tuli takapakkia. Rakennustyöt ja metrojärjestelmien testaus ovat viivyttäneet hanketta.

Rakentajataho Länsimetro Oy on nyt luovuttanut metron hallinnan HKL:lle, joka koeajaa metrolinjaa seuraavien viikkojen ajan. Optimistit povaavat metron aukeavan yleisön käyttöön jopa kuluvan kuukauden aikana, realistit eivät anna tarkkoja lupauksia ajankohdasta ja epäilevät tuomaat ovat oma lukunsa.

Länsimetro

HKL:n koeajot eli esivaihe tarvitaan, jotta metroliikenteen ja sen tarvitsemien valvonta- ja kiinteistöjärjestelmien mahdollisimman häiriötön toiminta voidaan turvata liikennöinnin käynnistyttyä. Sen ajankohtaa ei HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski vielä avaa tarkemmin.

Länsimetro

– Ensi viikon koeajojen onnistuminen on yksi hyvin ratkaiseva tekijä, kun arvioidaan matkustajaliikenteen alkamisen ajankohtaa, Lehmuskoski muotoilee.

Matkustajaliikenteen aloitus vaatii kahden viikon häiriötöntä jaksoa.

Länsimetro

Aiempaa enemmän valvottavaa

HKL:n isännöitäväksi ja valvottavaksi siirtyy kerralla kahdeksan uutta asemaa entisten 17:n lisäksi. Koska lännen asemat ja tunnelit ovat tähän asti olleet rajoitetun liikkumisen työmaa-aluetta, eri henkilöstöryhmät ja alihankkijat ovat aloittaneet työnsä niihin tutustumisella. Esimerkiksi kuljettajien, huoltohenkilöstön ja järjestyksenvalvojien tulee tuntea reitit, taukotilat ja poistumistiet ennen liikennöinnin alkamista.

Länsimetro

Valvottavan tekniikan määrä kasvaa. Metron läntisen osuuden tekniset järjestelmät ovat nykyaikaisempia kuin itäosuudella ja automatiikkaa on huomattavasti enemmän.

Länsimetro

Lähde metromatkalle

Nyt Moottori kuitenkin tarjoaa ilmaisen metromatkan videon välityksellä. Tule mukaan ja katso miltä näyttää, kun metrojuna syöksyy valottomista tunneleista uutuuttaan hohtavien asemien kirkkauteen. Metromatkan voit kokea metrokuljettaja Timo Ojalan työpaikalla, kuskin olan takaa.

Länsimetro

Metromatka videon välityksellä Lauttasaaresta Matinkylään kestää 59 sekuntia – oikeasti hieman kauemmin. Kun oranssi metrojuna joskus aloittaa liikennöintinsä Espooseen asti, tulee matka esimerkiksi Itäkeskuksesta Kivenlahteen viemään arviolta 43 minuuttia.

https://hel.fi/hkl/fi/metrolla/metro-uudistuu/

Jaa artikkeli