Liikenne Uutinen 22.9.2017

Länsimetro on nyt turvallinen – uusi koeajo tulossa

Länsimetron koeajo sujui aamupäivän liikenteenohjausjärjestelmän häiriötä lukuun ottamatta suunnitellusti. Länsimetro-yhtiö ja Helsingin ja Espoon rakennusvalvonta puoltavat metron käyttöönottoa.

Länsimetro selvisi torstain koeajosta lähes ilman vastoinkäymisiä: vain liikenteenohjausjärjestelmän häiriö haittasi metroliikennettä torstaina aamupäivällä. Koeajon tulosten perusteella Länsimetro-yhtiö ja Helsingin kaupungin rakennusvalvonta ovat todenneet länsimetron asemat ja rakennukset matkustajille turvallisiksi.

– Olemme saaneet tällä viikolla niin Espoon kuin Helsingin rakennusvalvontaviranomaiselta hyväksynnän, että metro voidaan ottaa käyttöön.  Seuraavaksi me siirrämme hallinnan HKL:lle ja siinä yhdessä HKL:n kanssa käydään läpi ja he aloittavat siitä eteenpäin, länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi kommentoi Yle Uutisille.

Länsimetron ovien avautuminen matkustajille edellyttää HKL:n mukaan kahden viikon virheettömän käytön jaksoa.

– Hallinnan siirtoa Länsimetro Oy:ltä HKL:lle ei ole tapahtunut. Se voi tapahtua mahdollisesti ensi viikolla, jos siirtoon edellytettävät asiat saadaan Länsimetron puolelta kuntoon. Siinä koko vastuu länsimetron hallinnasta ja ylläpidosta siirtyy HKL:lle. Sen jälkeen lähdemme yrittämään kahden viikon virheettömän käytön jaksoa. Kun se täyttyy, siinä kohdassa metro on meidän puolestamme käyttöön otettavissa matkustajille, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kommentoi tilannetta Yle Uutisille tänään iltapäivällä.

HKL:n tuore tiedote kertoo, että seuraava metron koeajo on aikataulutettu torstaille. Arvioitu länsimetron käyttöönotto on lokakuussa. Liikenteen aloittamisesta tiedottaa myöhemmin HSL eli Helsingin seudun liikenne.

Lue lisää:

Jaa artikkeli