Neste Easy Fill -lasinpesunesteautomaatti

Liikenne Liikenneturvallisuus Uutinen 14.10.2021

Lasinpesuneste pistoolista säiliöön – Suomessa pian 45 Easy Fill -automaattia

Neste haluaa vähentää muovijätettä tarjoamalla lisää lasinpesunesteautomaatteja kansalle. Easy Fill on automaatti, jolla lasinpesunestesäiliön voi täyttää polttoainetankin tapaan.

Lasinepesuneste on osa autoilun turvallisuusvarustelua näkyvyyttä varmistamaan. Neste laajentaa syksyn 2021 aikana jo olemassa olevaa lasinpesunesteautomaattien verkostoa tuomalla automaatteja 27:lle uudelle Neste Express -asemalle. Laajennuksen myötä autoilijat voivat tankata lasinpesunestettä suoraan pistoolista ilman muovipakkauksen ostamista jo yhteensä 45 Easy Fill -automaatilta Suomessa.

– Haluamme parantaa asiakaskokemusta ja vastata asiakkaidemme toiveisiin automatisoiduista lisäpalveluista, joissa vastuullisuus on tärkeässä roolissa. Toimme viime syksynä ensimmäiset 18 Easy Fill -automaattia pääkaupunkiseudulle, ja positiivisen vastaanoton myötä laajennamme nyt verkostoa myös muualle Suomeen. Automaatilta ostettaessa autoilijan ei tarvitse etukäteen arvioida tarvittavaa pesunesteen määrää tai soveltuvuutta eri vuodenaikojen sääolosuhteisiin. Vajaat muovikanisterit eivät myöskään jää autoon tai päädy sekajätelavoille, kehuu Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnan markkinointipäällikkö Tytti Stranding.

Vähemmän muovijätettä

Nesteen silmissä kyseessä on siten vastuullisempi vaihtoehto lasinpesunestesäiliön täyttämiseen, joka on jatkossa entistä useamman kuluttajan saataville. Neste kertoo tämän vähentävän muovijätteen määrää vuositasolla jopa 80 000 muovipakkauksen verran. Se vastaisi lähes 40 roskalavallista muovijätettä.

Tämä on siinäkin mielessä olennaista, että Nesteen keväällä 2021 toteuttaman tutkimuksen mukaan alle puolet suomalaisista lajittelee jätteet tien päällä liikkuessa. Tuossa kyselyssä liikenneasemilla asioivista asiakkaista 15 prosenttia koki, että eniten syntyy muovijätettä.

Easy Fill

Nesteen Easy Fill -automaatteja löytyy pääkaupunkiseudun lisäksi nyt myös seuraavilta paikkakunnilta: Turku, Tampere, Hyvinkää, Hämeenlinna, Järvenpää, Salo, Ylöjärvi, Nokia, Karkkila, Pirkkala, Vihti, Lempäälä ja Raisio. Lisäksi tätä lasinpesunesteautomaattia pilotoidaan syksyn aikana ensimmäistä kertaa raskaan kaluston käytössä Tampereen Neste Truck+ -asemalla.

– Haluamme asemaverkostomme osalta vähentää muovin käyttöä siellä missä se on mahdollista. Suomalaiset autoilijat ovat valmiita valitsemaan lasinpesunesteen sen ympäristöystävällisyyden perusteella joko ostamalla vähemmän muovia sisältävän pakkauksen tai tankkaamalla pesunestettä suoraan pistoolista. Easy Fill -verkoston laajennus auttaa vähentämään muovijätettä ja helpottaa autoilijan arkea jätteiden lajittelun osalta. Panostamme myös asemiemme kierrätysasteen kasvattamiseen yhteistyössä K-ryhmän kanssa ‒ tästä hyvänä esimerkkinä toimii Neste K Linnatuulen pilottiasema kiertotaloudessa, sanoo Stranding.

Kaikkein edullisin tapa lasinpesunestesäiliön täyttämiseksi tämä ei jatkossakaan ole, vaikka hinta vaihtelee huoltamolta toiselle todellisen vertailun vaikeuttamiseksi. Käytännöllisyys, ja joissain tapauksissa ajatus ympäristöystävällisyydestä, saattaa kuitenkin ajaa viimeisimmän euron ohi.

Lähde ja kuvat: Neste

Jaa artikkeli