Liikenne

Liikenne Uutinen 23.6.2017

OP: asiakkaamme on lähtökohtaisesti hyvä kuski

Uuden vakuutuksen lähtökohtana on usko siihen, että sekä aloittelevat että kokeneet kuljettajat ovat hyviä kuskeja – ja että yksittäinen vahinko voi sattua kenelle tahansa.

OP esitteli kesäkuun alussa uuden liikennevakuutuksensa ja kertoo kehittäneensä sen yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

– Asiakasomisteisena toimijana olemme halunneet kehittää asiakkaita parhaiten palvelevan ja reilun liikennevakuutuksen. Uusi liikennevakuutuslaki sallii kuljettajakohtaisen vahinkohistorian huomioimisen, ja hyödynnämme mahdollisuuden myös omassa liikennevakuutuksessamme, kertoo OP Vakuutuksen henkilöasiakkaista vastaava johtaja Hanna Hartikainen.

Jokainen on hyvä kuski

Uuden vakuutustuotteen keskeiset elementit ovat OPn mukaan korkeat lähtöbonukset sekä nopeasti karttuvat ja korkealle yltävät maksimibonukset.

Lähtöbonukseksi kerrotaan 40 prosenttia, jos asiakkaalla ei ole aiempaa vakuutus- ja vahinkohistoriaa.

Vahingottomalla vakuutus- ja vahinkohistorialla pääsee lähtöbonuksesta maksimibonukseen kymmenessä vuodessa. Tähän 80 prosentin tasoon voi OPn mukaan päästä myös pitkällä sekä vahingottomalla vakuutushistorialla heti vakuutusta ottaessa.

Lisäksi pidempään ilman vahinkoja ajanut kuljettaja luvataan palkita bonusturvalla, jonka myötä bonukset eivät yksittäisen vahingon sattuessa laske lainkaan. Turva tosin edellyttää korkeinta bonustasoa kahden vuoden ajalta.

– Halusimme perustaa uuden tuotteen kehityksen sille ajatukselle, että jokainen asiakkaamme on lähtökohtaisesti hyvä kuski, ja me palkitsemme turvallisen ajamisen tämän mukaisesti hyvillä bonuksilla, Hartikainen tiivistää.

Uuden liikennevakuutuksen myötä myös OPn asiakkaat saavat kaikkiin vakuuttamiinsa autoihin saman suuruisen bonuksen. Esimerkiksi matkailuautoon ja harrasteautoon saa saman bonuksen kuin arkisemmassa ajossa käytössä olevaan henkilöautoon. Samankaltaisesta käytännöstä on kertynyt myös muun muassa LähiTapiola.

Vanhat vakuutukset säilyvät

Kaikki kesäkuun alkun jälkeen liikennevakuutuksen autolleen OPsta hankkivat saavat uudenmallisen vakuutuksen. Yhtiön mukaan nykyisten asiakkaiden voimassaolevat vakuutukset säilyvät ennallaan, kunnes asiakas haluaa uusia vakuutuksensa tai vaihtaa ajoneuvoa.

Liikennevakuutus ei korvaa vahingon aiheuttajan ajoneuvolle syntyneitä vaurioita, joten OP suosittelee asiakkailleen myös Kasko-vakuutusta.

Lähde: OP Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli