syksy liikenne

Liikenne Uutinen 30.5.2017

LähiTapiolan autovakuutuslaskurista hitti – järjestelmä palkitsee vahingottomuudesta

Autovakuutuslaskuri arvioi asiakkaan sekunneissa. Vakuutusmaksuun vaikuttavat aiempaa tarkemmin kotipaikka, vakuutuksenottajan ikä, ajoneuvon ominaisuudet ja vahinkohistoria.

LähiTapiolan verkkosivuilla toimiva bonuslaskuri on ensimmäinen laatuaan Suomen autovakuutusmarkkinoilla, kertoo laskurin toteuttanut IT-palvleuyhtiö CGI. Vuoden käytössä ollut laskuri hakee henkilötunnuksen mukaan vakuutusalan yhteisestä tietopankista autoilijan vakuutushistorian sekä Trafista hänen ajokorttitietonsa.

Haettujen tietojen perusteella järjestelmän algoritmi laskee potentiaaliselle asiakkaalle henkilökohtaisen bonuksen sekä ennusteen sen kehittymisestä. Maksimibonus voi olla 80 prosenttia.

Bonuslaskurista pääsee siirtymään suoraan ostosovellukseen, joka tekee asiakkaalle vakuutustarjouksen. Laskurin kokeileminen ei sido mihinkään ja kaupanteosta voi pakittaa poistumalla sivustolta.

Vakuutusta hankkimassa olevan kannattaa kuitenkin laittaa talteen laskurin tarjoama linkki, mikäli tarjoukseen palaaminen houkuttelee myöhemmin.

– Bonukset ovat keskeinen osa vakuutuksen hinnan muodostumisessa. Laskuri näyttää sekunneissa sekä tämänhetkiset bonusprosentit että ennusteen lähitulevaisuudessa. Asiakkaat ovatkin pitäneet vuoden alussa käyttöön otettua bonuslaskuria vakuutuksen ostoprosessia helpottavana ja nopeuttavana apuvälineenä, kertoo LähiTapiolan moottoriajoneuvovakuutuksen johtaja Tapani Alaviiri.

Yksilöllinen hinta vakuutustuotteille

Laskuri on yksi osa LähiTapiolan päivitettyä tuotepakettia. Uudistuksen myötä liikenne yrityksen verkkosivustolla on kasvanut ja myynninkin kerrotaan kohentuneen edellisvuoteen verrattuna.

Vakuutuksenottajan kannalta kiinnostavampaa on kuitenkin se, että uudistetun asiakasarvioinnin seurauksena vakuutusmaksuun vaikuttavat tekijät ovat moninaisemmat. Käytännössä vakuutusmaksu määräytyy yksilöllisemmin. Vakuutusmaksuun vaikuttavat nyt aiempaa tarkemmin kotipaikka, vakuutuksenottajan ikä, ajoneuvon ominaisuudet ja edeltävä vahinkohistoria.

– Vahingottomuus palkitsee, eli käytännössä ajoneuvon omistajan ajotapa ja oma vahinkohistoria vaikuttavat aiempaa enemmän liikennevakuutuksen hintaan. Mitä pitempään ajat ilman liikennevahinkoja, sitä suuremmat bonukset saat kaikille omistamillesi ajoneuvoille, Alaviiri kiteyttää

– LähiTapiolan bonuslaskurissa täyttyy monta digiajan vaatimusta. Se on helppokäyttöinen ja tuottaa selvää arvoa niin autoilijoille kuin vakuutusyhtiöllekin. Lisäksi se perustuu uudenlaiseen, yksilöllisempään tiedonlouhintaan erilaisia tietolähteitä hyödyntämällä, taustoittaa CGI:n finanssitoimialan palveluista Suomessa vastaava johtaja Kimmo Koivisto.

Lähde: CGI Kuvitus: Moottorin arkisto, Roman Razinkov

Jaa artikkeli