Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 28.1.2018

Erikoiset unet: Kittilän Snow Village loistaa Game of Thrones -teemaa

Talven tuloa odotetaan lumihotellin lisäksi myös Game of Thronesissa, joten suosikkisarjan valikoituminen majoituskauden teemaksi on sangen luonteva.

Lapland Hotelsin operoima Snow Village -lumihotelli on pystytetty nyt 17. kerran, mutta kuluva kausi on lyönyt laudalta jopa vetonaulan aiemmat suoritukset. Tällä kertaa lumen ja jään tuutulaulu on puettu HBO:n suosikkisarjan Game of Thronesin tyyliin. Valtaistuinpeli ja sen lukuisat hahmot esiintyvät massiivisina lumi- ja jääveistoksina 20 000 neliömetrin hotellialueella, josta lumirakennusten sisätilaa on noin 4 000 neliötä.

Vuosittain hotellin rakentamiseen käytetään noin 20 miljoonaa kiloa lunta ja 400 000 kiloa jäätä. Tänä vuonna kunnianhimo sai kuitenkin Lapland Hotelsin huhuilemaan yhteistyötä HBO Nordicin kanssa, joten näyttävä Snow Village on somistettu kauttaaltaan erilaisin Game of Thrones -viittauksin. Visuaalisesti upea televisiosarja soveltuukin mainiosti veistosten taidokkaaseen maailmaan. Paikalla voikin nähdä jäisen version Rautavaltaistuimesta, Westerosin seinäkartan tai vaikkapa Valkoisen kulkijan sviitin.

24 huoneen lisäksi tarjolla on 105-paikkainen jääravintola, suosittuna hääpaikkana toimiva jääkappeli, veistosgalleria ja jääliukumäki. Tämän vuoden jäätaiteilijat ovat saapuneet Venäjältä, Puolasta, Ukrainasta, Latviasta sekä tietysti Suomesta.

Snow Village Game of Thrones lumihotelli

Snow Villagen alueella on luonnollisesti mahdollisuus käydä ihastelemassa talvista taiteilua vaikka ei olisikaan pakkashuoneisiin yöksi. 12.12.2017 alkanut lumihotellikausi päättyy tänä vuonna 8.4. ja Snow Village on vieraille avoinna 10:00–22:00 välisenä aikana. Aikuisten lippu 15€ ja lasten (4–14v.) lippu 8€. Lisäksi mahdollisuus opastettuun ryhmäkierrokseen.

Lähde ja kuvat: Lapland Hotels / Snow Village

Lue myös:

Jaa artikkeli