Matkailu Kotimaanmatkailu 18.7.2014

Fiskars

Elämyksellisiä mutkateitä, kauniita maisemia ja kiinnostavia vierailukohteita. Fiskars tarjoaa täydelliset puitteet kesäiselle autoretkelle.

Fiskarin kylään perustettu rautaruukki viettää tänä vuonna 365 -vuotispäiviään. Perinteistä rautateollisuutta kylästä on jokseenkin turha etsiä, mutta matkailukohteena se on ansainnut maineensa.

Pikkuputiikkeja, kahviloita, ravintoloita ja näyttelyitä riittää tutustuttavaksi vaikka koko päiväksi. Kiireetön vaeltelu on ehdottomasti paras tutustumistapa Fiskarsiin. Aikataulupaineen uhatessa kannattaa valita lähin kahvila, istua alas ja muuttaa suosiolla suunnitelmaa.

Historiasta kiinnostuneelle alue tarjoaa käänteitä kolmen vuosisadan ajalta. Ruukin kukoistuskausi ajoittuu 1800-luvulle.

Nykyään Fiskarsin on erityisesti taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten suosiossa. Teollisuusaikakausi on edelleen läsnä, mutta ensisijaisesti kylän puistomaiset puitteet palvelevat matkailua. Myös kulttuuri- ja tapahtumatarjonta on runsasta.

Fiskarsissa sijaitseva Wärdshus on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut majatalo, jonka avajaisia vietettiin jo 1836.

fiskarsvillage.fi

Jaa artikkeli

Fiskars

Raasepori