vuoden ravintola 2018 kaskis turku

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 8.2.2018

Ihana tekosyy käydä Turussa: onnea Kaskis, vuoden ravintola 2018!

15 vuoden tauon jälkeen Suomen Gastronomien Seuran valinta osuu länsirannikolle, mutta Kaskis on tunnustuksensa ansainnut.

Suomen Gastronomien Seura valitsee tunnetusti Vuoden ravintolan ja vuonna 2018 kruunua saa kantaa Kaskenkadun gourmetkulma, eli ravintola Kaskis! Vuonna 2014 perustettu turkulaisravintola on noussut viime vuosina suorastaan kulttimaineeseen erinomaisen ruokansa ja mainion tunnelmansa ansiosta.

– Kaskiksessa vakuuttaa pitkäjänteinen ruokatuotteen kehittäminen persoonallisella otteella. Vuodenajat ja suomalaisen ruoan sielu on oivallettu uudella tavalla. Annoksissa näkyy ja maistuu aito rakkaus ruoanlaittoon. Vaikutuksen tekee myös paikallisuus sekä lautasella että palvelussa, joka on rentoa, mutta asiantuntevaa, Kaskikseen ja Kaskiksen asiakkaille sopivaa, luonnettii Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Kim Palhus.

Elävä tunnelma ja kodikas sisustus ovat onnistuneet siinä, että vain muutaman vuoden ikäinen Kaskis vaikuttaa jo valmiiksi siltä, että ravintola on kuulunut kaupunkikuvaan jo pidempäänkin. Kiitos kuuluu Kaskiksen ravintoloitsijoille Erik MansikalleTopi Pekkaselle ja Simo Raisiolle. Lopputuloksena on Michelinin ravintolaoppaassakin noteerattu ruokapaikka, johon on lähes mahdotonta päästä ilman varausta.

vuoden ravintola 2018

Kaskiksen kantavana ideana on ranskalainen keittiötaito, mutta kotimaiset raaka-aineet, rohkeat makuparit ja uudet tekniikat luovat omaleimaisen kokonaisuuden. Annokset ovat tuttuja, mutta samalla uusia ja jännittäviä. Lopputuloksena on kokonaisuus, jota on helppo lähteä kokeilemaan.

– Kaskiksen kuuden ruokalajin menu on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Ruokalajien välillä on harvoin notkahduksia, ja  annosten herkullisuutta nostattavat pienet yksityiskohdat. Sesongin mukaan vaihteleva menu pitää mielenkiinnon yllä kerta toisensa jälkeen. Gastronomit arvostavat myös ruokiin sointuvia viinivalintoja, Palhus summaa.

Kulttimaineessa pysytään

Kulttimaineen saavuttamista vaikeampaa on vain sen ylläpitäminen, mutta ravintoloitsija Mansikka vakuuttaa, että statuksesta pidetään kiinni myös jatkossa.

–  Fiilis on hyvä. Toki olemme työtäkin tehneet menestyksen eteen, kiva että tulee tunnustuksia! Onhan sitä tietysti odoteltu, että gastronomit löytävät jälleen Turkuun; olin Hermanissa työharjoittelussa, kun se sai Vuoden ravintola -tunnustuksen vuonna 2003, joten jo oli aikakin, Mansikka toteaa.

– Rentous on tärkeintä – kokki Tuton hattu päässä tarjoaa kebabia, se tekee paikan! Asiakaspalvelusta tulee paljon kiitosta, siinä pyrimme henkilökohtaisuuteen. Ruoka on kolmas tärkeä tekijä, sen teemme parhaista raaka-aineista, kotimaisuus edellä, Mansikka kuvailee.

vuoden ravintola 2018 kaskis turku

Nähtäväksi jää yltyykö Kaskiksen status jatkossa, sillä tämän vuoden Michelin-tähdet julkistetaan myöhemmin tässä kuussa. Toisaalta potentiaalia on myös sisarravintola Kakolan ruusussa, joka yhdistää ruuan ja vinkeän vankilamiljöön.

– En odota tähteä. Toki tähtikriteerit ovat muuttuneet ja vastaavat tätä päivää: rennotkin paikat saavat tähtiä, jos tekevät asiat oikein, Mansikka summaa.

Suomen Gastronomien Seura SGS on perustettu vuonna 1945 ja noin 300 jäsenen ruokaseura on valinnut Vuoden ravintolan vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Kaskis on 28. tunnustuksen saanut ravintola. Tärkeimpiä kriteerejä valinnalle ovat hyvä ja omaleimainen ruoka, erinomainen palvelu, hyvä hinta-laatusuhde sekä tasalaatuinen ja varma toiminta.

Lähde: Suomen Gastonomien Seura Kuvat: Aake Kinnunen

Lue myös:

Jaa artikkeli