American Car Show

Matkailu Uutinen 28.3.2016

Jenkkejä ja moottoripyöriä American Car Showsta

American Car Showssa esiintyivät tietysti myös amerikkalaiset harrasteautot.

Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä American Car Showssa noin puolet messualasta kuului teeman mukaisesti jenkkikalustolle. Jos eurooppalaiset ja japanilaiset ajoneuvot esittelivät villejä virityskuvioita, vallitsi amerikkalaisten keskuudessa maltillisempi lähestyminen. Tässä katsaus muutamiin messuherkkuihin.

ACS pyörä

Maltillisesta linjasta poikkesivat tosin moottoripyörät, joissa esimerkiksi ikoniset Harley-Davidsonit oli tuunattu mitä villeimpiin visioihin.

ACS moottoripyörä

ACS moottoripyörä

ACS moottoripyörä detsku

Autopuolella edustuksen pääpaino oli muskeleissa ja kromissa.

ACS pickup

Amerikkalainen autonäyttely ilman avolavoja on vain teeskentelyä. Käyttötarpeeseen syntyneiden autojen juurista muistuttivat nämä upeassa kunnossa olevat Ford ja Chevrolet.

ACS Camaro

ACS Camaro

Silmämääräisesti arvioituna suosituin yksittäinen harrastemalli oli Chevrolet Camaro. Suosittua klassikkoa oli esillä niin muskeliautojen syntymävuosilta kuin uudemmilta vuosikymmeniltä.

ACS Camaro

ACS Camaro

ACS Transformers

Oma lukunsa olivat populaarikulttuurista ammentavat automallit. Kuvan keltainen Camaro muistutti Michael Bayn Transformers-elokuvista, kun taas klassinen Pontiac Trans Am oli muuntunut Ritari Ässästä tutuksi KITT:iksi.

ACS Ritari Ässä

ACS Ritari Ässä

Upeasti toteutettua replicaa oli kehunut jopa itse David Hasselhoff.

DSC_5291

DSC_5155

 

DSC_5143

Messujen toistuvana eräänlaisena piiloteemana olivat myös amerikkalaisen klassikkomerkki Holleyn esiintyminen moottorikomponenteissa, erityisesti kaasuttimissa.

ACS Us-Parts

US-Partsin osastolla esiteltiin myös kattavasti erilaiset klassiset V8-moottorit pikkulohko-Chevystä Fordin ehdokkaisiin. Samalla esiteltiin erilaisten viritysosien uutuudet.

ACS Impala

DSC_5279

Chevrolet Impalat naamioituivat hiukan maltillisemmalla tyylillään, mutta edustivat hyvin hiukan kulmikkaampaa Super Sportia. Palmuja vaille valmista kruisailtavaa.

ACS Corvette

Kimmo Janhusen ”Stingrace” hurmasi leikkisällä mustapunaisella ulkoasullaan. Samalla kyseessä oli myös näyttelyn upein Corvette.

DSC_5144

DSC_5153

DSC_5154

DSC_5281

Myös klassisempaa americanaa oli esillä eri vuosikymmeniltä, ihailtavan upeassa kunnossa.

DSC_5323

Pääsiäistä jälleen kerran piristänyt American Car Show nähtäneen myös ensi vuonna.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli