Matkamessut

Matkailu Uutinen 22.1.2016

Matkamessut käyntiin – Mukana yli 80 maata

Matkamessut tarjoilee viikonloppuna mahdollisuuden maailmanympärimatkaan päivässä.

Matkamessut tuo Messukeskukseen Helsinkiin tulevana viikonloppuna yli 80 eri maata, joiden lisäksi messuilla nähdään runsaasti myös kotimaan kohteita. Suomi on monipuolinen matkailumaa, jossa on runsaasti vaihtoehtoja erilaisille matkailijoille.

Matkamessujen teemamaa on tänä vuonna Espanja, joka kuuluu Kreikan ja Turkin kanssa suomalaisten matkailijoiden ja messukävijöiden kestosuosikkeihin. Messuilta saa vinkit myös lähinaapureihin suuntautuville matkoille, sillä mukana ovat kaikki Pohjoismaat, Venäjä sekä Baltian maat.

_M6A2413

Suomen saaristo esittäytyy Matkamessuilla laajasti uudella teema-alueella, joka tuo Suomen saaristomaisemat messukävijöiden koettavaksi. Saaristo-alueella virittäydytään jo kesätunnelmiin, sillä yleisteemana siellä on juhannus.

Toinen kotimaan uutuus löytyy Rovaniemen osastolta, jossa pääsee testaamaan uuden ajan Lappi-luksusta. Luksuselämysten tarjoaja Luxury Action julkistaa osastolla upouuden viiden tähden erämaatuotteensa, Teepee Wilderness Campin, joka voidaan pystyttää esimerkiksi keskelle Lapin erämaata.

_M6A2400

Mukana myös Autoliitto

Autoliitto julkaisee Matkamessuilla uuden automatkailijan oppaan Baltiaan ja Koillis-Puolaan.

Automatkailu Baltiassa ja Baltian kautta muualle Eurooppaan ei ole Autoliiton uutuusteoksen mukaan ollut koskaan näin helppoa. Rajanylitykset sujuvat nopeasti eikä rahaakaan tarvitse Baltian maissa vaihtaa, koska kaikissa kolmessa maassa on käytössä euro. Puolassa sentään on vielä valuutan vaihto edessä.

Via Baltica on luonteva ja nopea tie tiettyyn määränpäähän tähtääville, mutta poikkeaminen pääväylältä kannattaa. Tarjolla on runsaasti nähtävää ja koettavaa historiallisista kohteista kylpylöihin ja pikkukaupunkeihin. Autolla Baltiaan ja Koillis-Puolaan –kirja esittelee 81 mielenkiintoista kohdetta Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Puolasta, joten matkavinkkien löytäminen on helppoa.

Uutuuskirja on jäsennelty viiteen osaan. Kirjassa esitellään matkailualueet ja huippukohteet, minkä lisäksi kattava tietoartikkelien kokonaisuus antaa yleistietoa kustakin maasta ja niiden historiasta.
Automatkailijoille tärkeästä Via Balticasta on tarkka reittiselostus Tallinnasta Varsovaan ja kunkin maan automatkailijalle tärkeistä tiedoista, kuten liikennesäännöistä, maksullisista teistä, liikennerangaistuksista ja rajanylityspaikoista on tiivis paketti kirjan lopussa.

Autolla Baltiaan ja Koillis-Puolaan -kirjan on toimittanut Risto Hemming, joka toimitti viimeksi Autoliiton huippusuositun Norja-oppaan kaksi vuotta sitten.

_M6A2391

Kiinnostaisiko Tatarstan?

Maailmasta löytyy vielä muutama kolkka, joita ei ole Matkamessuilla nähty. Muun muassa Tatarstan tavoittelee pääsyä suomalaisten kuluttajien matkasuunnitelmiin.

Tatarstan on Venäjän federaation yhteydessä oleva suvereeni valtio, jolla on oma presidentti ja parlamentti. Tatarstan sijaitsee Volga-joen varrella ja tarjoaa matkailijalle elämyksiä vain alle 3 tunnin lentomatkan päässä Helsingistä.

Pääkaupunki Kazan on Venäjän sisällä kolmanneksi suosituin matkailukohde Moskovan ja Pietarin jälkeen. Tatarstanissa on monia ortodoksisia ja islamilaisia kirkkoja ja moskeijoita. Lisäksi kaksi kohdetta löytyy Unescon maailmanperintöluettelosta: pääkaupungin linnoitus eli kreml ja lähes raunioitunut muinaiskaupunki Bolgar.

Kirgisian tasavalta on Keski-Aasiassa sijaitseva sisämaavaltio, joka itsenäistyi Neuvostoliiton hajotessa. Maan etelä- ja pohjoisosan välillä on etnisiä jännitteitä ja levottomuuksia, minkä vuoksi ulkoministeriö on kehottanut välttämään matkustamista Etelä-Kirgisiaan.

Unescon maailmanperintölistalla on kaksi kohdetta Kirgisiasta: Sulaiman-Toon pyhä vuori ja Tienšaninin vuoristossa kulkevat Silkkitie. Parasta antia on maan upea ja monipuolinen luonto, joten Kirgisia sopii matkakohteeksi etenkin vaeltamisesta tai hevosvaelluksista innostuneille.

Kaukokaipuun helpotusta

Kaukokaipuun kiusaamalle kiinnostava kohde saattaa olla uusi messutulokas Bolivia, sisämaavaltio Etelä-Amerikasta. Maasta ei voi puhua mainitsematta korruptiota ja maan itsenäisyyden aikaa sävyttäneitä paria sataa vallankaappausta. Toisaalta Amazonin valuma-alueella sijaitsevan Bolivian kasvi- ja eläinlajisto on maailman runsaimpia.

Boliviassa sijaitsee myös kuusi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa kohdetta: Potosín kaupunki, Chiquitosin jesuiittalähetysasemat, Sucren historiallinen kaupunki, Fuerte de Samaipatan linnoitus, Tiwanakun tiwanakukulttuurin hengellinen ja poliittinen keskus ja Noel Kempff Mercadon kansallispuisto.

Boliviassa puhutaan espanjan lisäksi kymmeniä kieliä, ja valtaosa asukkaista on alkuperäiskansojen edustajia.

Toisessa Etelä-Amerikkalaisessa valtiossa, Uruguayssa, väestö sen sijaan on lähes kokonaan eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläisiä, ja maa on huomattavan länsimaistunut. Se sijaitsee jättiläisten, eli Brasilian ja Argentiinan kainalossa ja lähes puolet väestöstä asuu pääkaupungissa Montevideossa.

Matkailijoita Uruguayhin houkuttelevat upeat rannat, kaunis luonto, leppoisa ilmapiiri ja ihmisten vieraanvaraisuus.

_M6A2392

Messuohjelma netistä

Näytteilleasettajalista, näyttelyn aukioloajat, pääsylippujen hinnat ja ajantasalla oleva messuohjelma löytyy Matkamessujen verkkosivuilta. Tuoreita kuulumisia löytyy myös messujen Facebook-sivulta. Messujen virallinen mobiilisovellus on ladattavissa omaan puhelimeen sisältöä tarjoavasta sovelluskaupasta veloituksetta.

Samaan aikaan Matkamessujen kanssa järjestettävä Helsingin Caravan-messut esittelee uusia matkailuajoneuvoja perjantaista sunnuntaihin 22.–24.1.2016 Messukeskuksessa.

Lähteet: Matkamessut, Autoliitto Kuvat: Antti Hentinen

 

 

Jaa artikkeli