Matkailuautot

Ajoneuvot 22.1.2016

Vaunut tekevät tilaa autoille

Mieluummin koti pyörillä kuin koukun perässä, sanoo suomalaiskaravaanari.

Matkailuajoneuvojen viime vuoden myyntitilastot osoittavat, että matkailuvaunujen suosio on laskemaan päin, kun taas matkailuautoja rekisteröidään entistä enemmän. Tosin koko alan myynti putosi loppuvuotta kohden, mutta tälle vuodelle odotetaan jälleen varovaista kasvua.

Adria suosituin

Vuonna 2015 ensirekisteröitiin 796 tehdasvalmisteista matkailuautoa, mikä on yli 12 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Suosituin matkailuautomerkki on slovenialainen Adria runsaan 22 prosentin markkinaosuudella. Sen jälkeen tulevat saksalaiset Dethleffs (12 %) ja Sunlight (11 %).

Matkailuvaunujen myynti sen sijaan putosi viime vuonna yli 14 prosenttia – kaupaksi saatiin 597 vaunua. Selvä ykkönen on saksalainen Hobby, joka pitää markkinakakusta hallussaan peräti 41 prosentin siivua. Kakkosena on ruotsalainen Kabe 15 prosentilla ja kolmantena Adria, joka omaa 13 prosentin osuuden.

Matkailuajoneuvoalan uusimpiin virtauksiin voi tutustua tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Caravan-messuilla, jotka pidetään Matka 2016 -messujen yhteydessä. Messut ovat avoinna yleisölle pe klo 12–19, la klo 10–18 ja su klo 10–18.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat