American Car Show 2017

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 14.4.2017

Hyvin starttaa taas – American Car Show avasi ovet oheisnäyttelyineen

American Car Show 2017 -juhlanäyttely on erinomainen tekosyy ihastella kromin kiiltoa Helsingin Messukeskuksessa.

40. kerran järjestetty American Car Show keräsi jälleen autoharrastajien syvät rivit Helsingin Messukeskukseen. Jo totuttuun tapaan ACS:n lisäksi samassa tilassa nähtiin myös Tuning Car Show, MC Heaven ja Motorsport -näyttelyt.

Jos viime vuonna näyttelyn painotus tuntui olevan muissa kuin amerikkalaisessa kalustossa, on tämä vuosi paluu normaaliin. Tuonti-, tuunaus- ja virityspuoli ovat tietysti edustettuina, mutta jenkkikromi kiiltää viime vuotta voimakkaammin.

Pitkä pääsiäisviikonloppu puolustaa paikkaansa myös tapahtuman järjestämisajankohtana, sillä jo pitkäperjantaina messut olivat sopivasti täynnä: käytävät eivät kaikuneet tyhjinä, mutta tilaa oli myös tarkemmalle tarkastelulle ja jutustelulle.

Upeasti rakennettujen harrasteautojen ja hienojen entisöintien keskeltä löytyi myös yhteistyökumppaneiden tyylinmukaisesti tehtyjä messuosastoja. Unohtaa ei sovi myöskään moottoripyöriä ja Messukeskuksen eri nurkissa tapahtui kaikenlaista aina junioreiden näytösajoista autonhoitoon ja maalaamiseen.

Mutta juhlavuodesta huolimatta myös muiden mantereiden autoista löytyi erilaisia herkkuja niiden harrastajille. Samalla esillä olivat monet merkkikerhot, jotka pyrkivät kokoamaan samanmielisiä harrastajia ajokauden rientoihin.

Messut eivät myöskään rajoittuneet vanhaan tai viritettyyn kalustoon, sillä löytyipä rivien keskeltä jopa uusi Nissan Titan XD. Kotoisan Navaran amerikanserkku on massiivinen ilmestys erityisesti mittasuhteiltaan maltillisemmassa Euroopassa.

American Car Show 2017

Massiivisen Nissan Titan XD:n pyyntihinta oli 91 900 euroa.

Ei ole syytä epäillä, etteikö pääsiäisperinteeksi muodostunut American Car Show jatka samoilla eväillä vielä seuraavaankin juhlanäyttelyyn.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

American Car Show, Tuning Car Show, MC Heaven & Motorsport 2017.

14.–16.4.2016 Helsingin Messukeskuksessa.

Avoinna: pe-su kello 10–18.

Sisäänpääsy: Aikuiset (16+) 28 €/päivä, 7–15-vuotiaat 18 €/päivä, kokoaikaranneke 38 €, lapset alle 7 vuotta ilmaiseksi.

Jaa artikkeli